Perfekt CL-start för Arsenal efter stark 2-1 seger borta mot Marseille!

Mååål:Walcott!

CL-premiär på Stade Velodrome där Marseille tog emot Arsenal FC.
I dödens grupp med Dortmund, Napoli, Arsenal och Marseille.

Nu till min matchrapport.

Hemmalagets elva såg ut så här: Mandanda, Fanni, N'Koulou, Mendes, Morel, Romao, Imbula, Valbuena, Gignac, Payet, Ayew. Och Arsenal ställde upp så här: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Ramsey, Wilshere, Walcott, Özil, Giroud.

Första halvlek. Jämnt spel inledningsvis. Hemmalaget och framför allt dribblern Valbuena visade upp sköna fotbollstricks. Arsenal låg rätt (försvarsmässigt) och var heta på sina kontringar.
0-0 efter första 45.

Andra halvlek. Fransmännen rivstartar verkligen! Ayew slår ett akrobatiskt inspel som
Payet avslutar precis utanför stolpen, nära!

Nästa chans är Arsenals. En fin klack av Özil ger Gibbs skottläge i boxern, skottet är hårt men dessvärre rakt på keepern!
Det svänger nu. Bägge lagen skapar lägen framåt. Jack Wilshere är nära att skruva in ett mål men
Mandanda gör en grym räddning!

Känslorna är många under en Arsenalmatch: spänning, nervositet, förhoppningar och glädje.
Minut 63: Gibbs fina inlägg når en Marsielleback i eget straffområdet och han nickar bollen rätt ut i skottsektorn för Walcott och Theo tackar genom att läckert volley-skjuta in 1-0 målet på kraft!

1-0 och ledning för Arsenal efter Walcotts första mål för säsongen!

Hemmalaget ökar trycket sista 20 för att försöka få in en kvittering. Och chanser skapas också.
 Valbuena är riktigt nära med sin volleyträff men bollen går någon meter för högt!

Arsenal sticker i mellan med en Giroud-nick efter en Özil-hörna.

Och när klockan tickat ner mot 84 avancerar Aaron Ramsey in i straffområdet och skjuter, 2-0 Arsenal! (lite flyt har han dock eftersom bollen styrs på en Marseille-back).

Total glädje är det både bland Arsenals spelare, fans och hos mig i tv-soffan!
Arsenal spelar smart sista minuterna, håller i bollen och försvarar sig mer eller mindre briljant!

På stopptid 90 plus 1 hittar domaren en straff (väldigt tveksamt och faktiskt också felaktig visar repriserna), Aaron Ramsey tar bollen först men råkar stämpla motståndaren i eget straffområdet (och han ramlar). Fram kliver Jordan Ayew och smeker upp bollen i krysset fram till 1-2.

Men sen blåser domaren av matchen och Arsenal har inlett CL-säsongen lysande! (tung och viktig trepoängare mot svårslagna Marseille).
Arsenal upp i topp i Dödens grupp med lika många poäng (och målskillnad) som Napoli!

Tre poäng, Ramseys målform, Özils klackar, Walcotts volleypärla och Szczesnys fina målvaktsspel är nycklarna till segern!

Arsenal blir att räkna med denna säsong också!