Galen cup-vändning gav Arsenal-avacemang!

Capitol One Cup då satsade Wengér på kidsen i vanlig stil. Reading valde dock att starta med sin bästa elva, det vill säga:Adam Federici,Chris Gunter, Nicky Shorey, Kaspars Gorkss, Sean Morrison, Jay Tabb, Mikele Leigertwood, Garath McCleary, Hal Robson-Kanu,Noel Hunt och Jason Roberts.
Bortalaget ställde upp med:Damian Martinez,Carl Jenkinson, Johan Djourou, Laurent Koscielny, Ignasi Miquel, Francis Coquelin, Serge Gnabry, Emmanuel Frimpong, Theo Walcott, Maoruane Chamakh och Andrey Arshavin.
Hemmalaget inledde galet bra och pressade Arsenal rejält. Målen kom också likt värsta ösregnet.
1-0 Roberts, 2-0 självmål, 3-0 Leigertwood, 4-0 Hunt och Reading hade lekt bort Arsenal både spel och målmässigt efter bara 37 minuter. Precis innan paus hann i alla fall Theo Walcott med att få in ett mål för att snygga siffrorna något.
 Andra halvlek.
Reading fortsatte ha greppet och Theos sena mål i första halvlek blev ingen väckarklocka för ett segt Arsenal. Några byten skulle dock ändra matchbilden. In med Giroud och Eisfeld.
Walcott slog hörnan som starke Giroud styrde in till 2-4.
Arsenal jagade mera mål medans Reading började deffa ordentligt med värsta köttmuren framför sin keeper.  En taktik som såg ut att lyckas. Men i 89 min på hörna nickade Koscielny in 3-4 och Arsenal hade nu verkligen kontakt i matchen! Fyra stoppminuter återstod nu av fajten. Reading försvarade sig väl och tjongade bort varje boll som kom i närheten av straffområdet och Arsenal gjorde det mesta för att få in en kvittering. När klockan tickat upp på 94 gav domaren lite extratiden och det var bara det som behövdes. Inkast,
nickskarv in i boxen av Chamakh, bollen nådde Walcott som pangade in kvitteringen bara för att vara säker på att bollen verkligen var inne krutade Carl Jenkinson in bollen i nätmaskorna han också.
0-4 till 4-4 vilken otrolig comeback av Arsenal men vilken ras av Reading.
Förlängning väntade nu.
Det var mycket sidled första halvleks-kvarten. Arsenal såg ändå grymt stärkta ut efter sin vändning medans hemmalaget verkade fortfarande vara lite i hur-kunde-vi-tappa-chock.
Duon Arsjavin och Miquel byggde snyggt upp när Chamakh läckert slog in 5-4 målet med vänster yttersida.
Andra halvlek nu på extratiden. Arsenal med en ledning att bevaka backade nu hem för att försöka bevaka sista 15.
Hemmalaget körde tok-offensivt för att försöka tag sig tillbaka. Chanserna skapades men antingen var Martinez i vägen eller suveräne Koscielny som spelat upp sig rejält.
Med fem min kvar då kom kvitteringen, Gunters inlägg nickade ryssen Pogrebnyak in, 5-5.
Två minuter återstod, då tog Kos en maxlöpning slog bollen till Arsjavin i boxen, ryssen tog skott det blev retur och där dök Walcott upp och drog in 6-5 målet, härligt Arsenal!!!!
Galen glädje så klart bland Arsenal-spelarna och fans. Deppigt värre för Reading dock.
I sista sekunderna när Reading lyft upp alla på offensiv planhalva, rensade Walcott, bollen hamnade framför Chamakh som ala Torres i CL-semin mot Barca iskallt lobbade bollen över en utrusande Federici. 7-5 och Arsenal hade vunnit.
En helt otrolig match var till enda och Arsenal hade gjort säsongens comeback och avancerat till kvartsfinal.
Här kommer alla känslorna på en och samma kan sammanfatta matchen rätt bra.
Plus: Sju mål, Arsjavins tre assist, Theo Walcotts hattrick och Chamakhs fina avslut.
Minus: Första halvlek. 4 mål i baken efter 36 min mot Reading, det är inte godkänt!!!!