Arsenal kan blicka uppåt i tabellen efter 5-2 krossen på Spurs.

Lördag brukar betyda full PL-omgång och helgen inleddes med Arsenal-Spurs på Emirates Stadium.
Wengér ställde upp med: Szczesny i mål, backar: Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, mitten:
Arteta, Wilshere, Cazorla centralt, kanterna tog Podolski och Walcott hand om och längs fram fanns den så hete Oliver Giroud.
Spurs-elva var denna: Lloris i mål, Walker, Gallas, Vertongen, Naughton i backlinjen, på mitten: Sandro, Huddlestone centralt medans fartspelarna Bale och Lennon tog hand om kanterna och på topp var det Defoe och Adebayor som gällde.

Tottenham inledde väldigt bra! En lång boll från backlinjen hamnade framför fötterna på Defoe i Arsenals box, engelsmannen fick iväg ett tungt skott som Szczsny lämnade retur på och först på den var Emmanuel Adebayor som pangade in ettan redan efter 10 min.

Riktigt nära var det 2-0 när Aaron Lennon vek inåt i Arsenals straffområdet och skruvade bollen precis utanför stolpen.

Fem minuter senare fick Adebayor tokryck och sänkte lille Santi Cazorla med en dobbarna-före tackling som gav rött kort.
Med 10 man orkade inte Spurs hålla sin fina start.

Hemmalaget tog helt över matchbilden efter Emmanuel Adebayors uttåg ur matchen.

Theo Walcott slog ett perfekt inspel som tyske mittbacken Mertesacker snyggt nick-lobbade in
fram till 1-1 efter 23 min.

Med bara minuter före halvtidsvilan byggde Walcott och Arteta upp för Pdolski som via Gallas ben slog in det så viktiga ledningsmålet och på övertid av halvleken efter strålande förarbete av Cazorla slängde sig Giroud fram och styrde in in 3-1 målet också, vild glädje således bland Arsenals spelare och fans!

Paussiffrorna blev 3-1 i Arsenals favör.

Andra halvlek nu.
Till skillnad från första halvlek var det nu Arsenal som gjorde mål först.
Ett snabbt och snyggt anfall av hemmalaget och en fin sista-pass av Podolski gav Cazorla friläge mitt framför mål och spanjoren smällde vackert in fyran bakom Lloris!
Åter igen låg firma Podolski och Walcott bakom ett mål framåt, härligt att se.

Game Over Spurs?, nja inte riktigt....

Gareth Bale fick yta i Arsenals straffområde och placerade snyggt värre in bollen i mål efter 70 min och lite kontakt igen för Tottenham.
Kort senare var det väldigt nära ett tredje mål för Spurs men Bales skott går precis utanför.

I stället kan Arsenal rätt lätt kontrollera sista 19 av derbyt.

Inhopparen Alex Oxlade-Chamberlain gör en fin rusch för Spurs backar och slår sedan en snett inåt pass fram till Theo Walcott som snyggt smäller in 5-2 bakom Spurs-keepern Lloris i 91 min.

Arsenal 5-2 krossar London-grannen Spurs och avancerar även förbi i tabellen, IMPONERANDE!

Plus: Att Arsenals hade 5 olika målskyttar i matchen, Walcotts härliga framspelningar och mål,
Girouds härliga målform och Santi Cazorlas insats.
Minus: Adebayors galna tackling på Cazorla.
Wengérs ord efter Santis insats: Cazorla was outstanding. It shows you the best training is to travel to Panama and come back!

Skrällresultat denna helg: WBA-Chelsea 2-1, Reading-Everton 2-1 och Norwich-Man U 1-0, jag säger bara yes!!!