Brighton-Arsenal 2-4!

2022 års sista match och den spelades mellan Brighton-Arsenal. Efter Manchester Citys överraskande poängtapp hemma mot Everton (1-1) hade Mikel Artetas grabbar en jättechans att rycka lite i tabelltoppen! Och vilken pangstart Arsenal fick när Saka smällde in 1-0 direkt i matchminut 1. Underbart! Lagkapten Ödegaard drog in 2-0 strax innan halvtid, ett väldigt snyggt skott. I andra halvleken ökade Nketiah på till 3-0 när han styrde in en retur från Martinellis skott! Hemmalaget fick in ett mål och det kom till efter ett läckert anfall och avslut från japanen Mitoma. Ödegaards fantastiska passning nådde Martinelli och brassen visade sina oerhörda snabbhet och placerade sedan in 4-1 den 71:e minuten! Brighton och inhopparen Ferguson slog till med ett mål, reducerat 2-4 men det kom till efter ett stort misstag från Arsenals back Saliba. Holding kom in för att täta till defensiven och man of the match Ödegaard fick lämna planen! Mitoma gjorde också 3-4 i slutminuterna men VAR och en offsideavblåsning räddade Arsenal den gången. Arsenal vann en målrik och sevärd match och är nu 7 poäng före City! På tisdag väntar toppmatch hemma mot Newcastle.