Arsenal-Newcastle 2-0!

Då var det dags för regerande mästarna Arsenal att kliva in i FA-cupens tredje omgång. För motståndet stod Premier League-kollegan Newcastle på hemmaplan! Det skulle bli en rysare deluxe. Newcastle hade sin taktik klart för sig, backa hem med hela laget och satsa på kontringar med store anfallaren Caroll. Första halvlek. Det var mycket Arsenal glimtvis och dom skapades en hel del målchanser men 0-0 stod sig halvleken ut. Andra halvlek. Coach Mikel Arteta bytte in trion Saka, Xhaka och Smith Row för att få mer fart framåt! Newcastle fortsatte stå upp riktigt bra hela matchen och det var mållöst även efter full tid! Så nu väntade förlägning och eventuellt straffar för att skilja lagen åt. 0-0 stod sig även efter den första övertidshalvleken. Leno glänste i målet och stod för flera vassa räddningar både under ordinarie tid och i förlägningen! I den andra övertidshalvleken fick äntligen Arsenal utdelning. 20-årige Smith Row fixade 1-0-målet, då han tog ner bollen på bröstet och läckert placerade in bollen stolpe in, snyggt framspelad av Lacazette. Sen avgjorde lagkaptenen Abuameyang då han styrde in 2-0-målet efter läckert spel från Xhaka, Saka och ett strålande inspel av Tierney. Arsenal vann och därmed vidare i FA-cupen! UNDERBART.