Storvretacupen 2019!

Bildresultat för Storvretacupen 2019

Då var det äntligen dags för Storvretacupen 2019!

Vi Örnar ställde upp med tre lag. Två lag i Special Olympic-klassen (tre mot tre) och ett lag i Paraklassen (fem mot fem).

Cupdag 1
Eftersom vi bara var tre lag i gruppen mötte vi varandra två gånger under gruppspelet och alla lag gick vidare till slutspel. Köping, IF Pluss, Djurgården och Borlänge var lottade i den andra gruppen.

I första matchen mötte vi Roslagen Sol från Norrtälje.
Det blev en väldigt tuff match för oss och vi blev utspelade rejält. Men vi tar med oss en stark andra period och snygga mål från Marcus och Jesper (2).

Nästa match nu och vi skulle möta Gävle. Åter igen fick vi extremt bra motstånd och vi hade inte mycket att sätta emot men vi bjöd i alla fall på fina fullträffar från Jesper och Anton.

Vår sista match för dagen var mot Roslagen Sol och denna gång gav vi dom en rejäl fajt. Jesper fixade ledningsmålet och vi gör en grymt bra första period så det tar vi med oss. Sen gjorde Martin ett härligt mål i andra perioden så det är positiva saker att ta med.

Cupdag två.
Vi mötte Gävle i sista gruppspelsmatchen. Gävles spelare var både duktiga och snabba så vi fick  jättesvårt att stoppa dom. Men vi står ändå upp och kämpar tills domaren blåser av och framförallt sänder vi positiv energi inom laget och peppar varandra. Jesper gjorde vårt mål!

Så var det dags för vår sista match. Vi mötte Borlänge. Jag tycker vi gör en helt ok match, vi skapar många målchanser framåt och bakåt täcker vi skotten och kämpar för varandra. Tyvärr var Borlänge väldigt effektiva när lägena dök upp och det sänkte oss denna gång!

Jesper och Jimmy gjorde våra mål.

Vi kom sexa (i den starkaste gruppen i vår serie) och fick välförtjänta medaljer och cuptröjor efteråt.

Det var ändå kul att spela innebandy, få uppleva glädjen (även om resultaten sög och man blev ledsen och besviken ibland) och se olika lag både svenska och internationella.

Örnarna 2 och 3 som lirade i Special Olypics-klassen fick vi möta både ett tyskt lag och ett lag från Ukraina.

Örnarna 2 tog sig hela vägen till final där det blev en silvermedalj. Stort grattis!

Jag fick mycket speltid och körde mest forward men hoppade ner som back i en match och center i sista matchen när Isak tyvärr blev skadad. Blev inga mål denna gång men väl mycket slit, några vunna närkamper och en nice assist till Jimmys mål.

För att göra cupen roligare skulle man kunna mixa Paraklassen så att alla lagen får möta alla och sen bjuda in lag från olika länder även i den serien. För man vill ju spela jämna och spännande matcher och det blev det inte alls denna gång som upplägget var!

Tack alla lagkamrater för en lärorik, tuff men ganska kul cup. Vi Örnar äger oavsett resultat!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!