USA tog hem VM-guldet sommaren 2019!

Bildresultat för USA VM-mästare 2019
Grattis USA!

Igår spelades VM-finalen mellan USA-Nederländerna. Efter en månad av många matcher, snygga mål och spänning skulle någon av dessa länder bli världsmästare i damfotboll.

Efter första halvlek stod det 0-0. Men i andra halvlek visade USA sin styrka och avgjorde matchen efter ett straffmål från Megan Rapione och ett mål från Lavelle!

USA förvarade därmed sitt VM-guld och visar att dom förfarande är BÄST.

Nederländerna har gjort en fin turnering och kan vara stolta över in grym insats och snygga silvermedaljer.

Färgstarke anfallaren 34-årige Megan Rapione blev utsedd till hela VM:s bästa spelare, ett pris hon vinner välförtjänt.

Mina mest minnesvärda ögonblick från detta mästerskap blir nog Hedvig Lindahls makalösa straffräddning mot Kanada, Sveriges LAG-insats som gav VM-bronset och Kosovare Asllanis målskytte, teknik och stjärnglans.

Bildresultat för Megan RapinoeVM:s bästa: Megan Rapione!

Rapinoe var VM:s bästa spelare. Rapinoe var VM:s bästa spelare. Rapinoe var VM:s bästa spelare.