Sveriges fotbollsdamer vann VM-bronset efter 2-1-seger mot självaste England!

Sveriges fotbollsdamer har gjort ett grymt bra mästerskap där borta i Frankrike under extrem sommarhetta ca 37 grader.

Dom tog sig vidare från gruppspelet som tvåa efter suveräna USA.

Sverige skulle ta sig an Kanada i åttondelsfinalen och där gick svenskorna hem med segern efter att Stina Blackstenius avgjort till en tajt 1-0-vinst. Målvakten Hedvig Lindahl stod dessutom för en briljant straffräddning!

Och efter det väntade kvartsfinal mot Tyskland.

Svenska tjejerna stod då för en fantastisk insats och slog ut tyskorna med 2-1. Efter 24 långa år vann Sverige äntligen en match mot detta oslagbara tyska landslag. Målen fixade Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius!

I semifinalen väntade Nederländerna och det skulle bli en riktig rysare. Efter 90 minuter plus stopptid stod det fortfarande 0-0 och förlängning skulle avgöra det hela. Svenskorna började bli trötta och Holland spelade fin och fartfylld fotboll glimtvis. I slutskedet av extratiden slog holländskorna till och vann efter ett snyggt distansskott från Jackie Groeneh.

Det var självklart ledsna minner efter den matchen och sen var det också oro bland spelarna hur det hade gått med Kosovare Asllani som åkte på en tuff skada mot Nederländerna.

Men det kom lugnande besked från sjukhuset att Asllani var ok och hon kunde dessutom träna med laget under fredagen (dagen innan bronsmatchen mot England).

Sen var det då dags för bronsmatchen mellan SVERIGE-England på lördagskvällen.

Kosovare Asllani kom till spel och inledde dessutom målskyttet efter ett riktigt fint avslut men vilken bjudning av Englands försvar där! Sedan fixade Sofia Jakobsson 2-0 med en mästerlig skruv. En reduceringen under mitten av halvleken gav England hopp och sen satte kvitteringen bara minuter senare men det målet dömdes bort helt riktigt för hands.

Sverige såg tröttkörda under andra halvleken men kunde med lite flyt (Nilla Fischer nickade undan ett stenhårt skott med skallen på mållinjen) och mycket vilja hålla undan och därmed vinna BRONSET. Sveriges tjejer har gjort en magisk turnering och förtjänade den där medaljen så himla mycket.

Jag har följt varje match Sverige spelat i detta mästerskap och det har varit så kul att följa laget, imponeras av spelarna prestationer och njuta av fotboll utan massa filmningar.

Damfotbollen är mer ärlig och tjejerna står verkligen upp så länge det går och i nästintill varje närkamp på planen. Där har herrspelarna mycket att lära!

TACK FÖR ETT OSLAGBART FOTBOLLS-VM SVERIGE. NI ÄR ALLA HJÄLTAR (spelarna, ledarna och alla som jobbar inom laget och vi fans som hejar på både live och från tv-sofforna) . Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, text och utomhus