Midsommar på Rävsten 2019!


Vi firade även denna Midsommar på vackra och idylliska Rävsten (precis som förra sommaren).

På fredagseftermiddagen tog vi bilen från Uppsala, färjan från Öregrund till Gräsö och sedan vidare färd med båten till den lilla ön Rävsten.

Det var pappa, Gertrud, jag, Jens, Mia och lilla Elvira som bodde i ett stort rött hus med två våningar med närhet både till fotbollsplanen, vattnet, och duschen.

Midsommarhelgen inleddes perfekt med gott käk i form av en så kallad Midsommarpåse från Feskarn vid Saluhallen, med diverse godsaker till exempel lax, hummer, räkröra och aioli.
Sen fikade vi med en gudomligt god Pannacota.

Elvira lär sig ständigt nya ord som hon använder flitigt och det är så kul att hänga med i hennes utveckling för det går i raketfart.  

Pappa, Gertrud och jag sov på övervåningen och vi fick bra motion över att gå upp ner för den lite läskigt höga trappan som skiljde våningarna åt.

Jens, Mia och Elvira bodde på den mer barnvänliga nedervåningen.

På självaste Midsommarafton var det toppenväder med sol hela dagen. Vi inledde dagen med en mysig frukost utomhus i solskenet. Sedan gick vi bland klipporna längst vattnet och i Rävstigen i skogen. Efter det var vi tillbaka vid stugan och njöt av det grymma vädret och ordande sedan en härlig lunch som vi åt tillsammans.

Klockan 14 var det midsommarfirande här på ön och vi klädde midsommarstången tillsammans alla gästerna både stora och små.

Efter det var det dans runt stången och vi var så många att vi fick bilda två ringar!

Vi sjöng bland annat små grodorna, prästens lilla kråka, björnen sover och det hela avslutades med raketen.

Sedan bjöds det på smarriga tårtor (jordgubbstårtor, kladdkaka och rabarberpaj), saft och kaffe.
Det var verkligen ett lyckat midsommarfirande och riktigt bra arrangerat av Tomas, Kerstin och deras barn och midsommarbandet som spelade och sjöng.

Elvira gillade tårtan jättemycket och var lika nöjda som alla vi andra var.

Efter allt fika var vi sugna på att spela fotboll. Så Jens, pappa och jag drog till fotbollsplanen som låg precis vid midsommarfirandet och med dom coola fåren med lammungarna som publik lattjade vi lite fotboll, tränade skott och väggpass ett tag innan vi mötte upp resten av gänget vid klipporna för årets första dopp! Det  var svinkallt i vattnet, ca 17 grader, men ändå uppfriskande.

Sen återvände vi till stugan, chillade och började förbereda för middagen.

Vi käkade torsk, grillspett (med kött, färskpotatis, aioli och sallad vilket var jättegott.

Och på kvällen taggade vi ner med kortspel efter en fantastisk fin midsommarafton på Rävsten.

Under söndagen packade vi ihop våra prylar, städade stugan ordentligt och sedan hann vi både äta lunch, ta mysiga promenader och ligga och sola vid klipporna innan båten gick.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!