Matchday!

Då var det dags för andra omgången av Gävledalaserien i fotboll och denna gång var det Borlänge som arrangerade.

Det var ett gäng taggade fotbollsspelare som samlades vid Fyrishovs gavelparkering tidigt på lördagsmorgonen.

Efter en ganska seg bilresa på dryga två timmar var vi så framme i Borlänge.

Vi möttes av mängder av olika spelare, lag och tränare eftersom det samtidigt spelades den populära ungdomsturneringen Dalecarlia cup just där.

Vår första match ut var mot BK Sport. Vi kom fram ganska sent (var lite svårt att hitta rätt plan och framförallt till omklädningsrummen) och hade bara några minuters uppvärmning innan domaren blåste för match.

Vi inledde riktigt bra men sedan slog BK Sport till med tre snygga mål och vi hamnade i ett tufft 3-0-underläge. Men i mitten av halvleken fick vi lite kontakt när jag högg på en målvaktsretur och reducerade fram till 3-1. Mitt första mål för säsongen!  BK Sport var duktiga och vi föll med 3-1 trots en fin kämpainsats av alla spelare.

Sedan väntade lunch, vila och återhämtning inför vår sista match som skulle spelas mot Borlängelaget Bullerbyn i rött.

Var man än tittade såg man olika spelare, tränare, familjer och barn runt planerna och solen värmde härligt dessutom så inramningen var nice.

Vi var totalt nio spelare idag (jag, Jonas, Marcus L, Tomas, Fredrik, Joakim, Per, Anton och Anoar) och då hade vi två avbytare att tillgå då vi spelar sjumannafotboll.

Sista matchen ut nu och vi fick en pangstart när Anton snappade upp en misslyckad passning av Bullerbyn, spurtade förbi två motståndare och läckert pangade in ledningsmålet för oss.

Sedan kvitterade våra motståndare innan jag petade in 2-1-målet i öppen kasse. Och Anton ökade på till 3-1 efter ett solomål.

Bullerbyns spelare var både kvicka och tekniska men vi höll jämna steg med dom ändå. Efter en hörna reducerade våra motståndare till 2-3 så det blev jämnt spel och lite nerv sista minuterna av matchen.

Men vi höll undan och tog en otroligt skön trepoängare inför sommaruppehållet och lämnade Borlänge med humöret på topp.

Jag är riktigt nöjd med min egen prestation som rivig högerforward. Det blev mycket spring,  två mål, några luriga passningar men framförallt gjorde alla spelare en fantastisk LAG-insats!

Tack alla lagkamrater och tränare för en kul fotbollsdag i Borlänge.