Min Gävle-tripp 2016!

Under måndagen tog pappa och jag tåget från Uppsala centralstation till Gävle för att se staden på lite närmare håll, kolla lite fotboll och övernatta på Scandic hotell en natt.

Efter en smidig tågresa på dryga timmen var vi så framme och hotellet låg inte långt bort från tågstationen .Vi hittade dit efter en stund och sedan lämnade vi våra väskor på rummet och gav oss ner på stan för att reka lite.

Vi hittade ett mysigt bageri som vi fikade på innan vi gick tillbaka till hotellet för att pusta ut lite.

Rummet var litet med två sängar, en schysst platt-tv centralt placerat i rummet plus en fin utsikt mot en kyrka .

Runt 17-00 tiden på kvällen gick vi till en italiensk pizzeria som heter Roma. Man kunde förutom pizza beställa, sallader av olika slag plus kebab-rätter.

Vi slog dock till med pizzor denna kväll. Pappa satsade på en Mexikana och jag tog en Olympia med: salami, fetaost och oliver. Det var väldigt gott!

Matchen började först klockan sju så vi tog våra lånade Scandic Hotell-hojjar och trampade iväg till Gavlevallen strax efter 18.

Vi var framme i god tid innan fajten och fann till slut våra rätta platser lagom till matchen skulle börja. Gefle skulle ta emot Kalmar med alla tre bröderna Elm i startelvan.

Solen värme gott och Gefle-spelarna bjöd fansen på både snygga mål och glimtvis riktigt bra fotboll .

Oremo fixade 1-0 redan efter sju minuter och sedan ökade Bertilsson på till 2-0 men Kalmar kom tillbaka starkt och hann både reducera och kvittera innan första halvlek var över.

Rasmus Elm dominerade totalt från sin offensiva mittfältsposition .

I andra halvlek fortsatte Kalmar och Rasmus Elm att glänsa men dom kunde inte avgöra matchen  trots mängder av fina chanser.

Gefles målvakt Andreas Andersson var hur grym som helst och räddade hemmalaget flera gånger om.

Kalmar hade redan gjort alla sina byten när en spelare klev snett och tvingades halta av .

Dryga tjugo minuter kvar och tio man mot elva det klarade inte Kalmar av.

3-2 nickade tonåringen Hjelte in (som tidigt ersatte Oremo) och sedan avgjorde Skrabb med en styrning från nära håll fram till 4-2 när klockan tickat upp på 88 minuter!

Skön seger blev det och vi var nöjda både med matchen, våra platser och att få sett en felfri insats av Rasmus Elm 28.

Efter en snabb cykeltur på sisådär femton minuter var vi framme på hotellet igen och avslutade måndagskvällen med en Beck-film!

Nästa morgon gick vi upp runt åtta , duschade och gav oss ner till frukostbuffén.

Där fanns en hel del att välja på . Som till exempel : kaffe, te, yoghurt, bröd, pannkakor eller bacon och äggröra för den lite hungrigare typen .

Efter detta tog vi en tur på stan i ett soligt och sommarvarmt Gävle innan vi tog tåget hem.

En kul minitripp till Gävle fick vi uppleva pappa och jag vilket såklart kändes toppen!