Griezmann = bäst i EM! 6 mål säger väl allt. För mig är Frankrike vinnarna.

Fotbolls-EM i Frankrike blev ett skrällarnas mästerskap helt klart.

Och här kommer min summering om det hela.

Island med Lars Lagerbäck i spetsen visade att med få stjärnor men med ett fungerande LAG kan små nationer vinna matcher i sitt första EM någonsin.

Dessutom slog lilla Island ut England innan det tog tvärstopp i kvartsfinalen mot Frankrike .

Wales visade också att ingenting är omöjligt i fotboll.

Med Aaron Ramsey och Gareth Bale som offensiva stjärnor tog sig Wales till en imponerande semifinal där Portugal blev för starka och vann med 2-0.

Hemmanationen Frankrike visade glimtvis upp en riktigt underhållande och vacker fotboll och inte minst snygga mål!

Griezmann blev ju hela EM:s skyttekung med 6 mål och tillsammans med kraftfulle Giroud, passingsgeniet Payet och talangfulle Pogba tog dom sig hela vägen till final.

Även Kroatien och Italien visade världen att dom har landslag på uppgång. Men Spanien floppade hårt och kom aldrig riktigt in i turneringen innan det var dags att åka hem.

Tyskland med Mesut Özil i toppform kom som vanligt långt riktigt långt men fick ge sig efter en straffrysare i semifinalen mot Frankrike.

Portugal kryssade sig fram genom detta EM. Dom vann bara en match under ordinarie tid och det var semifinalen mot Wales.

Finalen blev en tajt match mellan Frankrike och Portugal. Storstjärnan Ronaldo fick lämna planen redan under första halvleken efter att ha fått en smäll mot knäet av Payet !

Det blev 0-0 efter 90 minuter och närmast segern var Frankrike efter Gignacs stolpskott på stopptid.

Finalen gick till förlängning och när bara tio minuters återstod innan straffar slog Eder till med ett vackert distansskott och Portugal var Europa-mästare 2016!

Mina starkaste minnen från detta EM: Island och Wales succé, Aaron Ramseys frisyr, Griezmanns målshow , Ronaldos tårar och Shaqiris underbara cykelspark mot Turkiet som var det snyggaste målet i mästerskapet!

Besvikelsen: Sveriges bedrövliga insats. 3 matcher 2 förluster och 1 ynka poäng i gruppspelet där det i och för sig fanns starka lag som Belgien, Italien och Irland men ändå.

Grattis Eder och Portugal till EM-guldet 2016!