Min perfekta fotbollshelg med dom bästa i Göteborg.

 

I fredags var det äntligen dags för sommarens stora fotbollshändelse: Special Olympics Games i Göteborg där över 700 personer i 8 olika idrotter samlats för att tävla och framförallt ha kul.

Niklas och jag tog tåget som gick 08.25 från Stockholm C för vidare färd mot Glenn Hysén-land en tre timmars-resa med snabbtåget.

Allt gick smidigt och vi var framme helt enligt tidtabellen runt halv tolv.

Vi började dagen med lite lunch på Burger King , gott.

Sedan begav vi oss med all packning mot Heden för incheckning och senare uppvisningsmatch med stjärnor som Pia Sundhage och Niklas Alexandersson.

Det var verkligen kul att återse några av deltagarna från Heja Sverige och mina fina lagkompisar från Sverigelaget från Los Angeles och hela den fantastiska resan.

Och vädret var verkligen med oss hela helgen . Sol, sol och sol alla tre dagarna var det.

Klockan tre var det så äntligen dags för det alla väntat på:  MATCH.

Grunden boys i mörkblått vs Roslagen Sol i grönt.

En rätt sevärd fajt blev det och en riktig målfest. 6-4 blev det till slut för Grunden boys. Men resultatet spelade absolut ingen roll denna gång. Känslan att få spela inför publik och att få lira tillsammans med så duktiga spelare som Pia Sundhage och Niklas Alexandersson är minnen jag kommer bära med mig för alltid.

Sedan kom landslagets keeper Hedvig Lindahl och morsade på oss också vilket så klart kändes toppen.

Efter denna magiska fotbollsupplevelse väntade vi några timmar innan vi gav oss hemåt mot skolan där vi skulle bo.

Väl framme blev det snabba ryck att duscha och byta om, packa upp och fixa klassrummen så man kunde släpa fram sovsäckar och luftmadrasser liksom.

När alla var klara begav vi oss mot bussen som skulle ta oss mot Lisebergshallen och invigningen!

Och vilken show det bjöds på. Shirley Clamp var underbar och sjöng många av sina hits och Linnea Björndalen stod för ett grymt bra pepp-talk på scenen , UNDERBART. Och sedan fick ALLA idrottare gå upp lagvis och i omgångar och ta emot publikens hyllningar , häftigt värre.

Vi från Roslagen Sol hade med två lag. Roslagen Sol 1 som skulle hålla till i den tuffaste gruppen div 1 och Roslagen Sol 2 som huserade i div 2.

Under lördagen sparkade själva tävlingarna igång på allvar.

Vi spelade våra matcher ute på Kviberg och tog spårvagnen till och från matcherna.

Fajt 1 var mot Oddevold. Och vilken nagelbitare det blev. 3-3 slutade matchen och våra mål gjordes av Emra (2) och Daniel. Bägge lagen skapade massor av chanser men oavgjort känns ganska rättvist ändå.

Efter detta var det lunch i sommarvärmen som gällde .

Matcherna spelades på konstgräs och förutsättningarna för bra fotboll fanns där. Stekande sol och taggade spelare!

I match 2 väntade Fässberg. Men där var vi chanslösa och siffrorna skrevs till 4-0 för Fässberg.

Men vi gav allt och kämpade till max mer kan man inte göra.

Dagens sista match var mot Grunden boys, dom som vi mötte i fredags på Heden.
Även där blev det stortorsk med hela 5-0. Och den absolut jobbigaste förlusten att smälta framförallt för en tjej som hatar att loosa.

Nåja vi var besvikna men inte utslagna eftersom alla lagen gick vidare i vår grupp.

Under kvällen fick vi andra saker än fotboll att tänka på. Beachparty väntade och det blev en fullkomlig succé. Man minglade med alla andra idrottare, dansade lite om man ville och spelade beachvolleyboll i den härligt svala sanden.

Väl tillbaka på skolan packade vi ihop dom flesta av våra prylar för att vara förbereda inför söndagens hemresa. Medan andra av våra lagkompisar tog en kväll på Liseberg.

Det var mysigt att tillbringa helgen i ett trångt klassrum med massa trevliga idrottare från många olika sporter. Några av dom kände man inte alls men några av dom kände man ju sen innan.

Att knyta många vänskapsband under en sån här helg är verkligen underbart och visar verkligen idrotten från sin finaste sida.

Sista kvällen med gänget alltså och på söndagen väntade ännu en tidig uppstigning innan vi packade våra grejer och lämnade skolan för denna gång.

Vi mötte Grunden boys klockan halv tio och vinnaren där skulle få spela final.

Trots att vi nog spelmässigt gjorde helgens absolut bästa match och skapade nog så många målchanser som våra motståndare föll vi hårt med 2-0. Men både vi spelare och coach Åke var nöjda med vår insats trots allt. För vi föll med flaggan i topp.

Lunchbreak väntade innan vi skulle lira bronsmatch mot Oddevold.

Så var det dags för den stora matchen.

Men 1 halvlek vill vi bara glömma. Två spelare blev skadade , spelet hackade rejält och Oddevold drog ifrån till en 4-0-ledning. 

I andra halvlek lyfte vi oss rejält . Kristian klev fram med 3 underbara mål på lika många minuter och Daniel gjorde ett mål han också. Oddevold höll dock undan till en knapp seger med 6-4.

4 i den svåraste gruppen av alla är inte så dåligt trots allt. Och att få mäta sig mot dom bästa gör en till en bättre fotbollsspelare själv.

Sol i massor, LAG-känsla, ett jätteroligt beachparty och alla fina, härliga människor jag mött får sammanfatta min helg.

Mina insatser på fotbollsplanen är ändå klart godkända; mycket spring, några snygga passningar och en assist till Emras första mål mot Oddevold i fajt 1. Men framförallt hade vi KUL och det är det enda som betyder något.

Och min tunnel på uppvisningsmatchen fick jag faktiskt beröm för vilket kändes TOPPEN.



















 







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!