Nu kan Arsenal satsa hundra på Premier League och slutspurten!

Elneny Barcelona

Det var ett omöjligt läge inför CL-returen mot Barcelona. Men Arsenal gjorde i alla fall ett ordentligt försök igår.

Men när Neymar läckert placerat in 1-0 efter blott 18 minuter, fint serverad av Suarez såg det blytungt ut.

Arsenals Elneny fixade dock lite nerv med sitt grymma 1-1-mål, snyggt framspelad av Alexis i matchminut 50.

Mot slutet av andra halvlek tog hemmalaget över målproduktionen totalt via två mästerverk signerade Luis Suarez och Leo Messi.

Luis Suarez slog in 2-1 med en akrobatisk volley,  ribba in, när klockan stod på 63 minuter innan Leo Messi vände bort Gabriel lekande lätt och lobbade in 3-1 över en chanslös Ospina 88 minuter in i matchen.

5-1 totalt och Barcelona vidare med stora siffror men matcherna var betydligt jämnare än resultat visar.

Arsenal gör det ändå väldigt bra sett över 180 minuter mot ett av världens bästa klubblag just nu: FC Barcelona.

Och med lite flyt hade det kunnat blivit seger på Emirates Stadium där ineffektivt och dyrbara missar bakåt stod Arsenal dyrt.

Positivt är ju dock att nu kan Arsenal satsa hundra på Premier League och försöka nå en så fin tabellplacering som möjligt. För chansen på guld finns fortfarande trots allt!

Kommer Arsenal före storsatsande Man Miljard, Man United men framförallt Tottenham när säsongen summeras har laget gjorde en klart godkänd insats.