Mina tankar om Arsenals säsong !

Assistkung och målskytt i ett! Mesut Özil.

Arsenal har verkligen blandat och gett både högt och lågt denna säsong.

Bland höjdpunkterna finns dom underbara segrarna  mot: United (3-0), City (2-1) , Bayern Munchen (2-0) och Leicester (2-1).

Och spelare som verkligen glänst som diamanter är: Mesut Özil, (assistkung och Arsenals överlägset bästa spelare utan tvekan) Alexis Sanchez (fast bara glimtvis och inte lika ofta som debutsäsongen) , Olivier Giroud (12 mål i ligan är klart godkänd men sedan hamnar han för ofta i långa svackor både spel och målmässigt) , Danny Welbeck (han har varit hur grym som helst sedan comebacken med flera både snygga och viktiga mål)  Ptr Cech, (målvakten har varit fenomenal och räddat massvis med poäng), Hector Bellerin, (kvick försvarare med en ljus framtid och offensiven som sitt vassaste vapen)  Laurent Koscielny (så viktig och så bra som boss i backlinjen) och Nacho Monreal (så följsam och elegant spelstil) !

Sedan kommer dom där oförklarliga genomklappningarna mot mittenlagen som har kostat väldigt mycket.

Southampton borta (4-0), Swansea (1-2) i ligan och Watford i cupen (1-2) för att nämna några extremt onödiga och jobbiga förluster !

Sedan har skador på nycklar som Wilshere, Rosicky, Ramsey och Cazorla verkligen haft en negativ inverkan på både liga och cup-spel.

Men nu är det bara att fokusera hundra procent på Premier League för Arsenals spelare och på att försöka nå en medaljplats i ligan och att ta sig förbi framförallt lillebror Tottenham och förhoppningsvis också Leicester när säsongen summeras i maj!

Att nå en Champions League-plats i världens bästa liga är prio ett nu för Wengérs lagbygge. 

Alexis = stjärna!
ARSENAL = KLASS.


  



   

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!