Arsenal vidare i Carling Cup efter seger mot Tottenham !

Ospina, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Gibbs, Flamini, Arteta, Ramsey, Oxlade, Campbell, Giroud.
På bänken fanns starka namn som Walcott och Alexis.

Tottenham körde en mer ordinarie elva: Vorm, Fazio, Trippier, Rose, Wimmer, Chadli, Dier, Townsed, Carrol, Eriksen, Kane.

Första halvlek .

Första 45 bjöd på rätt kul fotboll.
Oxlade sköt, Vorm räddade fint men lämnade en retur som Flamini tryckte in fram till 1-0 efter 28 min, ribba-in.  Snyggt avslut där av 31-åringen. Arsenal behöll sin ledning trots viss Tottenham-tryck på slutet av halvleken.

Andra halvlek.

Tottenham skruvade upp tempot och tyckte stundtals tillbaka Arsenal. Och kvitteringen kom efter ett självmål som Chambers olyckligt styrde in i eget mål. Sedan var Tottenhams skyttekung Harry Kane riktigt nära att fixa ledningsmålet med en grym cykelspark men Arsenals vänsterback Gibbs  nickade bort bollen på mållinjen! Men Arsenal reste sig briljant. Alexis drog upp anfallet , fick in bollen i offensivt straffområde och efter ett hopslag hamnade bollen framför Flamini som fick in en härlig drömträff på volley med högern. 2-1 Arsenal i den 75 minuten och vilket jäkla mål sen. Tottenham försökte nog men Arsenal med framstående spelare som framförallt Flamini men också Gibbs, Mertesacker, Ramsey och Ospina (vilka grymma räddningar alltså) stod emot och segrade i detta prestigederby.

Nu tar vi Leicester (tidig toppmatch) på lördag av bara farten förhoppningsvis!