Solbränna, glädje och LAG-känsla i Enköping.

Klassisk fotbollsarena.

Det blev en tidig samling på Fyrishovs gavelparkering denna soliga lördag. Seriespel i fotboll väntade i Enköping (omgång två).

Efter lite dribblingar på Enköpings vägar var vi så framme (åkte med Per och hans pappa och vi virrade bort oss lite) vid Sportcentrum ca 10 minuter från klassiska Enavallen.

Uppsala ställde i vanlig ordning upp med två lag. Lag ett och lag två.
Och riktigt kul var det att Jonny hängde med, han skulle agera målvakt i lag två.

Men jag spelar ju som bekant i Roslagen Sol från Norrtälje.

Det blev lite snabba ryck att byta om när vi väl kom fram men hann gjorde vi.

Roslagen Sol tog hjälp av fyra killar: Marcus, Daniel, Jimmy och Lukas och resten av laget bestod av girls: Elin, Nikita , Anna och jag.

Match 1. Motståndare var Romfurtuna. Och det började illa. Vi hamnade i ett tufft 2-0-underläge men en sen reducering av Danne gav matchen liv igen precis innan första halvlek var slut.

I andra halvlek kom också kvitteringen fram till 2-2 av Marcus. Vilken comeback!

Men med bara sekunder kvar åkte vi på ett baklängesmål efter hörna. Sedan blåste domaren av matchen och allt kändes bara svart!

Nåja, vi gav järnet och kämpade grovt mer kan man inte göra.

Bara att tagga om till nästa match. Som lägligt nog kom direkt efter förlusten.

Denna gång hette motståndarna: ESK puls . Hemmalaget .

Det började inget vidare denna gång heller. Vi hamnade åter igen i 2-0-underläge men vi skulle visa våra comeback-takter även i denna fajt.

Mål från Danne och Marcus gav 2-2 innan vi tyvärr släppte in ett mål (igen) i andra halvlek.

Men vi fortsatte fajta och det gav ju utdelning i form av poäng, en välförtjänt sådan. Marcus fixade 3-3 som också blev slutresultat i denna smått galna men underhållande match.

Sedan hade vi ett 40-minuters-break fram till nästa match. Så då passade vi spelare  på att sola, ladda och bara relaxa lite.

Vi mötte BK Sport i dagens näst-sista match. Det blev rena utklassningen. 7-1-seger till oss blev det. Helt SJUKT bra. Och vi var minst en eller till och med två klasser bättre än våra motståndare.

Målskyttar blev : Marcus (1), Lukas (2), Nikita (1), Jimmy (1), Danne (1) och jag (1) . Plus Elin.

Tiden går fort när man har roligt. Redan sista matchen ut och vi mötte Sätra.

Och passande nog sparade vi vår BÄSTA match till sist. Vi lät bollen göra jobbet, kämpade för varandra och gjorde mål på mål på mål.

Är lite osäkert på resultat men tror vi vann med 8-1.

Målskyttar (om jag räknat rätt) blev: Marcus (3), Danne (2), Lukas (1) Elin (1) och jag (1).

Det var roligt att bidra lite till dom tre poängen med en snygg assist till Lukas mål(kom fram fint på kanten slog sedan en passning som precis gick förbi målvakten och rullade mot det övergivna målet och där stod Lukas och behövde bara peta in bollen i öppet mål) och få göra ett själv med ett fint vänsterskott på slutet.

Det blev en hel del tuffa närkamper där ute på planen , inte bara under våra matcher utan överlag. Kristian som var utlånad från Roslagen Sol till Uppsala lag ett fick ett knä i huvudet mot Sätra och kunde inte lira mer efter den smällen.

Sen var den en del höga armbågar och lite småfula efterslängar också tyvärr. Domarna försökte nog men dom såg ju inte allt och vågade väl inte dela ut kort efter kort.
Men ibland räcker ett snack eller en förklarlig varför man blåste som man gjorde så lugnar spelarna ned sig.

Bägge Uppsala-lagen var också väldiga duktiga ska så klart tilläggas.

Solbränna, glädje (förutom efter första matchen då alla var besvikna) och LAG-känsla får sammanfatta min fotbollslördag i Enköping.