Första hemmapoängen för Arsenal efter en fantastisk 0-0-match mot Liverpool.

Cech: rena väggen!
Premier League-säsongen fortsätter i full styrka och omgång tre bjöd på några skrällar, grymma målvaktsinsatser och lite snygga mål.

Newcastle skrällde rejält efter att ha snott med sig en poäng (0-0) mot Manchester U på Old Trafford , City fortsätter att imponera (efter 2-0-seger mot Everton på svårspelade Goodison Park) och mästarna Chelsea knep första trean för säsongen efter en tajt 3-2-vinst borta mot WBA där John Terry såg rött.

Under måndagskvällen var det toppmatch på Emirates Stadium mellan Arsenal-Liverpool.

Wengér fick i sista stund möblera om i backlinjen när Per Mertesacker blev sjuk och Laurent Koscielny drabbats av ryggproblem.

Liverpool saknade i sin tur sin kapten Jordan Henderson och Adam Lallana, tunga avbräck!

Laguppställningar.

Arsenal.

Cech, Bellerin, Chambers, Gabriel, Monreal, Coquelin, Cazorla, Ramsey, Özil, Alexis, Giroud.

Liverpool.

Mingolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez, Can, Lucas, Milner, Firmino, Coutinho , Benteke.

Första halvlek.
Blott två minuter in i matchen spelar Benteke fram Coutinho som drar bollen i ribban, så nära Liverpool.

Några minuter senare är Alexis framme och nickar men dock över mål. Matchen böljar fram och tillbaka och det är full fart framåt åt bägge håll.

Arsenals försvar darrar gång på gång och framförallt Chambers bjuder på felpass efter felpass som blir till givna målchanser för Liverpool.

Matchens svettigaste räddning stod Ptr Cech för när han blåser Benteke på ett givet mål i den 38 minuten. Clynes precisa inlägg når belgaren som möter bollen från nära mål men Cech ligger som ett sträck i luften och räddar bollen till hörna, helt sjuk jävla räddning!

Coutinho vänder ut och in på stackars Bellerin innan han skjuter hårt, bollen får en perfekt bana men Cech är givetvis där och styr bollen i stolpen.  0-0-läge således efter första händelserika 45.

Andra halvlek.
Arsenal gör verkligen en grym andra halva av matchen. Alexis kämpar, Özil är magisk, Coquelin är grym och Gabriel är kungen i backlinjen.

Alexis prickar stolpen när han nog tar en touch för mycket i straffområdet och Mingolet bjuder på en världsklassräddning på Girouds fina närskott.

Med fem minuter kvar av matchen styrs Oxlade-Chamberlaines inspel så när i mål via Skrtel.
Nästa gång tar Oxlade eget avslut och Mingolet får sträcka ut till hörna. Sista läget i matchen får Gabriel efter hörna men brassen nickar dessvärre en bit över målet.

0-0 blev det i en välspelad match med mängder av målchanser , grymma målvakter och två lika bra fotbollslag.

Plus: Arsenals andra halvlek, Cechs målvaktsspel och Özils briljans.
Mingolet, Skrtel och Coutinho var klart bäst i bortalaget. Och Liverpool borde kanske ha avgjort matchen i första halvlek.
Minus: Försvarsspelet i första halvlek och alla livsfarliga bolltapp.
Matchens frågetecken . Varför blåste domaren bort Ramseys mål. Någon offside var det verkligen inte. Det var inte ens nära.
Özil: grym insats!