Gott och Blandat i fotbollens värld.

Nyckelspelare och framtidsman: Jack Wilshere!

Nu är alla ligorna snart färdigspelade. Och avgjorda. Tråkigt för det är roligare med spänning ända in till dom sista omgångarna.

Chelsea , Casch-laget nr 1 vann lekande lätt Premier League.
Men innan Roman kom in med sina miljoner var Chelsea ett mittenlag i denna ligan.

Men saker förändras liksom.

På god silverplats kommer ett annat köpelag nämligen Man Miljard.

Med superstar som Yaya Touré, David Silva, Joe Hart, målkungen Sergio Aguero och Samir Nasri är det helt klart en misslyckad säsong för Pellegrini.

Och bronset har just nu Arsenal FC , talanglaget som på senare år köp toppklass som Mesut Özil och Alexis Sanchez men fortfarande satsar på egenfostrade spelare. Jack Wilshere kom ju till klubben som 9-åring och gjorde ju debut i A-laget redan som 16-åring. Nu är 23-åringen Englands och Arsenals framtid. En offensiv mittfältare med tekniken och oräddheten som sina styrkor , tyvärr har skador bromsat upp karriären men förhoppningsvis är han snart tillbaka på allvar!

I kampen om tredjeplatsen står Manchester U. Laget som köpte in Angel Di Maria för galna 700 miljoner och lånade dyrt i floppen Falcao. David De Gea är den som räddat Man U i match efter match och är anledningen att Manchester-laget ens är med i kampen om CL-platserna. Försvaret håller inte PL-klass någonstans men räddas allt som oftast upp av en briljant De Gea och en målskytt av toppklass i Wayne Rooney.

Men ärligt talat Arsenal är det bästa LAGET av dom två så jag tror dom fixar bronset tack vare det plus att dom har en match till godo efter söndagens möte.

I La Liga ser Barcelona ut att vinna, tätt före Real Madrid. Förra säsongens mästare Atletico Madrid orkade inte upprepa förra årets succé. Men laget har ändå gjorde en fin säsong och mest av alla har  Antoine Griezmann glänst. Fransmannen har gjort 20 mål och det är riktigt bra gjort!

Bayern fortsätter dominera tysk fotboll och vinner Bundesliga i överlägsen stil. Kul för dom , tråkigt för motståndarna.

Och i franska ligan ser Zlatan och hans PSG utan att bli mästare för tredje året i rad. Men Lyon som har ett ungt och intressant lag med Alexandre Lacazette i spetsen (27 ligamål) har verkligen givit PSG en rejäl fajt om guldet .


Kung: Ibra!

Bäst: MESSI!
Tysk lagmaskin i Bundesliga ostoppbara!










 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!