Arsenal vidare i skrällarnas cup FA-cupen men pressades av Brighton!

Kung Özil!

Efter den fina victorian över Manchester City senast så väntade Brighton i FA-cupens femte omgång för Arsenal FC.

Wengér valde att bänka Cazorla, Märta och Alexis. Och elvan såg ut som följer:
 Szczesny
Chambers – Koscielny – Monreal – Gibbs
Flamini
Walcott – Ramsey – Özil – Rosicky
Giroud

Här kommer min HighLights-rapport men det bästa som hände under 94 minuter!

Efter blott två minuter rycker sig Chambers loss på sin kant och slår in en cross som Walcott vackert tar emot och pangar in fram till 1-0 Arsenal, vilken start!

I den 24.e minuten är det dags igen. Rosicky smeker fram en ljuvlig passning fram till Özil som tar emot och placerar snyggt in 2-0 för Arsenal, härligt!

Full kontroll och säker ledning får sammanfatta första 45.

I andra halvlek får hemmalaget lite mer att säga till om. Påpasslig reducering av O’Grady efter 49 min, ett rappt skott i närmsta hörnet!

Sedan svarar Arsenal och Tomas Rosicky med en riktig drömträff , en snygg volley efter en superb assist av Ramsey, fotbollsgodis minut 59.

Matchen får åter igen liv med femton minuter kvar när Monreal bjuder på ocean av yta som Brighton skickligt utnyttjar, en läcker chipp av Baldock och så var det 2-3.

Men efter detta skärper sig Arsenal-försvaret sista tio och håller undan till en välförtjänt trea och en biljett till sjätte rundan i FA-cupen.

Seger, snygga mål och en briljant Rosicky får bli min summering, Extra plus får Walcott och Özil för sina mål och the boss i backlinjen  Koscielny men det var självklart en LAG-insats!