Alexis bakom allt när Arsenal tog revansch mot Stoke och hakar på i fjärdeplatsfajten.

Kung Alexis.

Efter FA-cup-helgen senast var det åter igen Premier League-fotboll som gällde.

Igår tog Chelsea ett miniryck i guldstriden efter 2-0-segern hemma mot Newcastle samtidigt som Manchester City tappade två poäng efter 1-1-fajten på Goodison Park mot Everton.

Idag så hade fjärdeplatsjagande Arsenal chansen att haka på men hade en tuff match mot Stoke att se framemot.

Som väntat petades den rökande polacken Szczesny och PL-debut väntade 26-årige David Ospina.

Nu kommer elvorna med hemmalagets först.
Ospina i mål, backar: Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, på mitten: Cazorla, Rosicky, Coquelin, Oxlade-Chamberlain och på topp superduon Alexis/Giroud. Och tillbaka på bänken fanns Özil och Ramsey, härligt!

Stoke satsade så här: Begovic i mål, backar: Pieters, Wollscheid , Cameron. Shawcross, på mitten: N'Zonzi, Arnautovic, Whelan, Walters, Bojan och på topp Crouch.

Min high lights rapport börjar nu.

Första halvlek. Arsenal rivstartar verkligen direkt. Alexis fina cross når Koscielny som nickar in 1-0-målet efter blott 6 minuter! När klockan sedan tickar upp på 33 sågar sig Rosicky och Alexis igenom Stokes försvar med ett briljant väggspel innan Arsenals nr 17 läckert placerar in 2-0 i fel hörn för keepern.
Stoke satsar som vanligt allt både i närkamperna och på fasta. Att det känns att möta Stokes biffar får Debuchy känna på när hans flyger in i reklamskyltarna utanför planen och skadar axeln.

Andra halvlek.
Stoke fortsätter kötta på men Arsenal står upp och kommer allt som ofta ur situationerna  med bollen inom laget. Minut 49: Oxlade-Chamberlain fixar en frispark i farligt läge. Alexis stegar fram och skruvar bollen över muren och in i mål via Begovics fingrar. 3-0 Arsenal och åter igen ligger Alexis bakom ett mål, han är i superb form. Stoke försöker nog men laget skapar knappt något vettigt mer än ett offsidemål från Crouch.
Mesut Özil får ca 15 minuter i sin comeback, kul och Walcott får också han lite välbehövlig speltid.

90 plus 2 sluut!
Arsenal tar tre lätta poäng. Alexis äger totalt och ligger också bakom alla tre målen. Roligt också att Ospina får hålla nollan i sin debut. Plus även för Bellerins inhopp och Monreals insats i backlinjen.
Arsenal hakar på ordentlig i fjärdeplatsfajten och ligger nu femma blott en poäng bakom fyran Manchester U som föll oväntat hemma mot succégänget Southampton för övrigt.