Alexis briljans sänkte QPR. Arsenal tog en viktig derbyseger på Boxing Day!

Rosicky var kung igår!

Så här i juletid har dom flesta ligor lite välbehövlig vila. Men i England och Premier League spelas det fulla omgångar som brukligt. Mitt höjdpunktspaket kommer handla om Arsenal-QPR på Emirates Stadium.

Liverpool och Tottenham hade redan vunnit i kampen om topp-fyra-platsen medan West Ham som väntat förlorat mot seriesuveränerna Chelsea borta. Stoke däremot hade skrällt efter en tjat 1-0-seger på Goodison Park mot Everton efter en snygg Bojan-straff.

Här kommer elvorna med hemmalagets först.
Szczesny i mål, backar: Mertesacker, Monreal, Debuchy, Gibbs, mittfältet: Flamini, Rosicky, Cazorla, Alexis och på Welbeck och Giroud.

Green som keeper, backar: Traoré, Isla, Caulker, Ferdinand, Onuoha, mittfältet: Vargas, Henry, Krancjar, Mutch och på topp 11-målskytten och 3:a i skytteligan  Austin.

Första halvlek. Arsenal rivstartade direkt. Efter sju minuter fixade Alexis en straff när han blev lite klumpigt fälld av Traoré i straffområdet. Arsenals nr 17 klev själv fram men bollen hade knappt styrfart så Green kunde lätt rädda straffen.

QPR fick knappt låna bollen och när laget väl fick tag i den var Arsenal-spelarna där och tog tillbaks den lika snabbt. Minut 37. Ett vackert Arsenal-anfall avslutades på bästa sätt när Gibbs fin cross nådde Alexis i straffområdet, han mötte bollen perfekt med skallen och 1-0 Arsenal, väldigt rättvist!
Bortalaget höll på att sätta kvitteringen omgående när domaren missade en offside men det blev bara nära.
Knappt ledning för hemmalaget efter första 45 trots totalt dominans.

Andra halvlek. Minut 52. Giroud lackar ut och mottar en skalle mot Onuoha som ramlar i backen. Rött kort direkt, självklart. Så korkat av fransmannen. Men Ferdinand kommer undan varning helt efter sitt nackgrepp på Giroud, men han han ju spelat i Manchester U så det var nog därför!

Arsenal nere på 10 och nu fick verkligen QPR en gratischans in i matchen.
Men det hindrade inte hemmalaget från att utöka ledningen. Alexis driver upp en kontring, dribblar förbi tre motståndare innan han finner Rosicky i bortre delen av straffområdet och tjecken avslutar på ett tillslag, i mål, 2-0 Arsenal, så vackert!

Redknapp satsar nu allt framåt. In med Hoilett och Zamora. Och efter 79 minuter ger det utdelning.
 Hoilett faller lätt i kamp med Debuchy som dock håller ut ett sträck ben mot QPR-spelaren. Men det känns mera som Hoilett söker upp benet. Nåja straff är dömt och Austin kliver fram och smäller in sitt 12:e ligamål mitt i målet, 1-2 och kontakt nu!

Sista tolv minuterna plus stopptid känns som tolv år. Och på stopptid köttar Gibbs ner tunge Zamora samtidigt som bollen slås in i Arsenals box men domaren friar, där hade Arsenal verkligen flyt.

90 plus 4, sluuut!

Tre poäng, en briljant Alexis, snygga Arsenal-mål och en enorm krigar-insats med tio man blir min summering.

Briljant igen: Alexis!