Om ras och framtidstro!

Efter 3-0-segern mot Burnley senast blåste positiva vindar för Arsenal FC  inför CL-fajten mot Anderletch igår. Tre poäng skulle betyda avancemang från tuffa grupp D.

Och det började verkligen bra. Arteta chippade snyggt in 1-0-målet på straff och Alexis volley-smällde in 2-0 innan första halvleken var över. När sedan Oxlade-Chamberlain snyggt placerade in 3-0 en bit i andra halvlek borde matchen varit klar och segern fixad. Men en snabb reducering av belgarna gav kontakt och när sedan Borre drog in 2-3 på straff blev hemmalaget än mer skärrade. När sedan man of the match Arteta fick lämna planen med en känning, ja då  föll Arsenals försvar i bitar. När klockan tickat upp på 90 missade Mertesacker i markeringen och Mitrovic nickade in 3-3 som också blev slutresultatet.

Arsenal slängde bort segern sista 30 minuterna och försvaret skämde verkligen ut sig totalt. Det är min summering av det hela. Men all cred till Anderletch som aldrig gav upp och stod för en grym comeback!

Trots denna miss har Arsenal en fin chans att gå vidare som grupptvåa. Två matcher återstår. Bara att tagga om till nästa CL-match då Dortmund kommer på besök.

Matchens stjärna: Alexis.
Matchens mål: Alexis 2-0-volley.
Matchens ?????: Arsenals försvar!