Arsenal vidare i CL efter 2-0-segern mot Dortmund!

Alexis: säsongens nyförvärv!

Efter lite tunga resultat i Premier League för Arsenal, så var det dags att byta fokus! Champions League-match hemma mot Dortmund stod på schemat. Arsenalseger och avancemanget var klart, för tyskarna räckte det med en poäng.

Som vanligt saknade Arsenal en hel rad med spelare på grund av skador. Özil, Walcott, Welbeck, Debuchy och Wilshere för att nämna några. Men kul i alla fall att duktige Laurent Koscielny var tillbaka och fanns med på bänken!

Nu till matchen.
 Hemmalaget rivstartade direkt. Sanogos klack och väggpassning med Cazorla ledde fram  till 1-0 Arsenal efter blott två  minuter. Målskytt Yaya Sanogo med sitt första CL-mål i karriären!

Dortmund var farliga i sitt kontringsspel men Arsenals försvarsspel var tajt och rappe Gibbs var en av planens bästa. Och i kassen stod Martinez för en riktigt fin insats, tredjekeepern som fick ställa sig mellan stolparna eftersom Szczesny även han var skadad!

I andra halvlek klev Alexis Sanchez fram och curlade in ett riktigt drömmål, 2-0 och Arsenals fans var i sjunde himlen!

Dortmund försökte nog men hade det tufft att skapa dom riktigt heta målchanserna.
 Först på stopptid hettade till men då svarade Martinez för en fin parad och räddade sin nolla.

Seger, vidare i Champions League och snygga mål, det tar jag med mig från gårdagens match!

Nu taggar vi om och laddar för WBA på lördag. Och förhoppningsvis tre nya Arsenalpoäng.