Målglädje!
Briljant mål av Jack!

Då var det dags för Premier League-fotboll igen efter en veckas landskampsuppehåll.
Och först ut i omgång 4 var en riktig toppmatch nämligen Arsenal-Manchester City!

I hemmalaget var Laurent Koscielny tillbaka efter sin huvudskada han fick i 1-1-fajten mot Leicester senast.
Bortalaget däremot saknade Touré och Jovetic, tunga avbräck!

Första halvlek.

Elvorna.
Arsenal: Szczesny, Mertesacker, Koscielny, Debuchy, Monreal, Alexis, Wilshere, Ramsey, Özil, Flamini och Welbeck.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Clichy, Demichelis, Kompany, Silva, Milner, Fernandinho, Lampard, Navas och Aguero.

Det var en fartfylld första halvlek. Arsenal spelade fin fotboll och pressade högt. Manchester City däremot var farliga i sitt anfallsspel med supertrion Silva, Navas och Aguero.

Minut 10. David Silvas felpass snappas upp av Danny Welbeck som gör allt rätt när han chippar bollen över Hart men i stolpen, så nära en drömdebut!

Minut 28. City ställer om blixtsnabbt och Jesus Navas slår en fin cross fram till Sergio Aguero som petar in ledningsmålet från nära håll, kappast rättvist men effektivt värre av City!

Minut 33. Fint, rappt passningsspel av Manchester City ger David Silva friläge men Arsenals keeper
Szczesny gör en grym benparad och räddar Arsenal kvar i matchen.
Paus och knapp City-ledning efter första 45.

Andra halvlek.
City gör ett byte direkt: Frank Lampard går ut och in kommer den före detta Arsenal-spelaren Samir Nasri.

Arsenal fortsätter pressa högt och vinner på så sätt tillbaka bollen rätt ofta. City försvarar sig dock bra och Kompany är kung och dominerar sin backlinje i sann kaptensanda!

Minut 58. Härlig chipp-passning av David Silva och fin löpning av Gael Clichy men Citys vänsterback får se sin lobb gå strax utanför stolpen.

Minut 63. Ett snyggt Arsenal-anfall och en fin assist av Ramsey ger 1-1 efter ett kyligt mål av Wilshere som först dribblar bort Clichy och sedan chippar bollen över Joe Hart! Fantastiskt solomål av Jack Wilshere.
UNDERBART!

Minut 67. Aguero ut och Dzeko in för City.

74 minuten. Özils frispark dimper ner i Citys straffområde men rensas bort, Arsenal vinner dock andrabollen och Wilshere nickar fram bollen till Alexis Sanchez i straffområdet och chilenaren slår till med en drömvolley, 2-1 Arsenal, vilken comeback och vilket avslut av Alexis!

76 minuten. Magnifik passning av Jack men Aarons direktskott träffar inte mål, synd!

77 minuten Fernandinho ut Kolarov in för City.

Debuchy trampade snett och fick bäras ut på bår med syrgas, in i stället kom 19-åringen den talangfulle Calum Chambers för Arsenal.

83 minuten. Fin hörna av Kolarov och kraftfull nick av Demichelis och 2-2-läge för Manchester City, starkt!

86 minuten Welbeck ut och Oxlade-Chamberlain in för Arsenal.

87 minuten Kolarov dundrar bollen i stolpen, så nära City-ledning!

92 minuten: Dzeko når bollen först i kamp med Koscielny men åter igen hindrar stolpen City från mål.

90 plus 6, domaren blåser av. En galen match var det som hade det mesta. Snygga mål, spänning och bra fotboll från bägge lagen. Och oavgjort känns som ett rättvist resultat ändå. Arsenal gjorde en grym match och är fortsatt obesegrade i PL.

Man of the match Arsenal: Jack Wilshere
Man of the match City: Vincent Kompany