Arsenal fortsatt obesegrade efter 1-1-fajten mot Spurs!

MålGlädje 1!

Tillbaka i ligalunken igen var det för Arsenals stjärnor efter cupbesvikelsen mot suveräna Southampton i veckan.

Och det var derbydags det klassiska mellan Arsenal och Tottenham på Emirates Stadium som väntade.

Arsenal ställde upp så här: Szczesny i mål, backar: Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, på mitten: Ramsey, Wilshere, Arteta, Oxlade-Chamberlain och i nr 10 rollen (offensiv central spets) Özil och på topp Welbeck.

Tottenham satsade enligt följande: Lloris i mål, backar: Rose, Naughton, Vertonghen, Kaboul
på mitten: Eriksen, Mason, Capoue, Lamela, Chadli och längst fram Adebayor.

Första halvlek.
 Som väntat var det Arsenal som ägde bollinnehavet. Mesut Özil var pigg framåt liksom Danny Welbeck, kul att se! Spurs var dock farliga i sitt kontringsspel så det gällde för Arsenals backlinje att vara på tårna.
Tajt och 0-0 sammanfattar första 45 rätt bra.
Både Ramsey och Arteta fick lämna planen med skador och ersattes av Cazorla och Flamini redan innan halvleken var färdigspelad, tungt!

Andra halvlek. Arsenal rivstartade direkt och tryckte ner Tottenham i eget straffområde. Det var bara en liten sak, bollen ville inte in!
Minut 56: Spurs stressar högt efter att Szczesny räddat Eriksens frispark, Flamini dräller med bollen, Eriksen tar den passar ut till Lamela som slår en fin passning till Chadli som snyggt placerar in ledningsmålet för Tottenham. Knappast rättvist men sådan kan fotboll vara ibland. Hemmalaget skruvar upp tempot och byter in Alexis Sanchez. Mertesacker är riktigt nära att trycka in kvitteringen med skallen på hörna men Lloris gör en grym räddning. Minut 74: Alexis och Flamini kombinerar fint, Welbeck slår hål i luften men Alex Oxlade-Chamberlain smäller in bollen i mål, på kraft, 1-1 och vild glädje bland Arsenals spelare och fans så klart!

Hemmalaget öser på sista kvarten men utan att direkt vaska fram några mera heta lägen och Spurs tröttnar mot slutet men håller ändå undan och kommer hem med en poäng. 90 plus 5 domaren blåser av matchen.

Min summering: Ett småkul derby mellan två offensivt spelade lag. Delad poäng känns ändå hyfsat rättvist.
Arsenal fortsätter att vägra förlora det är positivt, på minussidan är alla skador på nyckelspelare.

Arsenal är tillbaka på fjärdeplatsen igen med i alla fall lite häng på Chelsea i tabelltoppen. Och nästa helg möts dom, spännande!