Arsenal stoppade Aston Villas obesegrade svit och klättrade upp till fjärdeplatsen i tabellen!

Kung Özil is back! Ett mål och en assist mot Aston Villa!

Det var åter Premier League-fokus som gällde för Arsenals stjärnor efter CL-besvikelsen i Dortmund senast.

Aston Villa på Villa Park väntade Arsenal. En tuff match mot ett obesegrat Aston Villa som senast slog ett blekt Liverpool på Ainfeld Road.

Första halvlek.

Guzan, Cissokho, Senderos, Clark, Hutton, Westwood, Delph, Weimann, Cleverly, Richardson, Agbonlahor.

Szczesny, Mertesacker, Kosicelny, Gibbs, Chambers, Arteta, Ramsey, Oxlade-Chamberlain  Cazorla, Özil, Welbeck.

Hemmalaget började piggt värre. Fabian Delph testade Szczesny med ett rapp distans-skott men Arsenal-keepern räddade snyggt, sedan missade Gibbs helt i markeringen efter en hörna men Clarks nick räddades briljant av Szczesny!

Minut 33. Ett vackert Arsenal-anfall och en perfekt passning av Danny Welbeck gav Mesut Özil friläge och tysken placerade snyggt 1-0-målet! Blott en minut senare slog Mesut Özil en grym assist som Danny Welbeck krutade in fram till 2-0 Arsenal, kul att Welbeck fick göra sitt första mål i Arsenaltröjan!
Och i 35 minuten slog Gibbs ett inspel i Aston Villa-boxern som Cissokho oturligt nog styrde in i eget mål.

Tre minuter och lika många Arsenalmål gav 3-0 och en säker ledning för Arsenal efter första 45.
Tungt för Aston Villa som hängde med spelmässigt hela halvleken men rasade ihop som ett korthus efter Özils ledningsmål.

Andra halvlek.
Hemmalaget försökte nog men hade inte förmågan att störa ett bollskickligt Arsenal.
Så andra halvlek blev mest en väntan mot slutsignalen. 90 plus 3 domaren blåser av och Arsenal tar med sig tre sköna poäng hem till London.

En laginsats kryddat med tyskt briljans och engelsk kyla löd segerrecept för Arsenal mot Aston Villa.

Fortsatt obesegrade och ett lyft till fjärdeplatsen i tabellen, bra Arsenal!