Arsenal tillbaka i fjärdeplatsfajten efter tung 3-1-seger mot West Ham!

Klassmål av GIROUD!

Efter straffsuccén mot Wigan senast var det åter fokus på Premier League för Arsenals stjärnor!
Londonderby väntade mot West Ham på hemmaplan. Skadeläget har börjat ljusna något och Laurent Koscielny lämnade klartecken för spel, bra!

Arsenal ställde upp enligt följande: Szczesny i mål, backar: Sagna-Mertesacker-Koscielny-Vermaelen
mitten: Arteta-Källström-Cazorla-Rosicky-Podolski och längst fram Giroud.

Hammers satsade så här: I mål: Adrian, backar: Tomkins-Reid-Armero-Demel, mitten: Nocerino-Noble-Jarvis-Diame-Downing och på topp tung och nickstarke Andy Carroll.

Första halvlek. Det var tajt och tufft precis som det brukar vara i derbyn. Hemmalagets spel såg dock både kramp och tempofattigt ut inledningsvis. Och West Ham började klart bäst. Snabbe och ständigt löpande Matt Jarvis var ett hot på sin kant. Efter 40 min slog Nocerino inspelet som med lite flax nådde Matt Jarvis i straffområdet och engelsmannen visade mod då han undvek Kosicelnys höga spark och slängde fram skallen och nickade in 1-0 målet. Tungt mål och ledning för West Ham! Blott fyra min senare slarvade Stuart Downing och Santi Cazorlas bryter snyggt uppspelet och slår assisten fram till Lukas Podolskis 1-1-mål!
Fin nedtagning och snabbt avslut av tysken där, påpassligt! Så likaläge efter första 45.
Mycket bolltapp och ett hårt skott som tvingar Adrian till en vass räddning blir Kim Källströms betyg efter första halvlek.

Andra halvlek. Arsenal-spelarna ser klart piggare ut både i fötter och skallar, viktigt! Efter 55 min slår Thomas Vermaelen en grym cross passning som når Olivier Giroud i boxen, fransmannen suger ner bollen perfekt trots att han får en tuff knuff av Tomkins och smäller in bollen i mål med högern, fotbollsgodis!
2-1 till Arsenal och en lika viktig som skön comeback! Hemmalaget ser mer självsäkra ut i sitt spel och Kim ser lite mer bekväm ut med bollen och får i alla fall hyfsad ordning på sina passningar! Och utskällningen från Merta fick nog Källström att vakna till! Santi Cazorla är riktigt nära att Roberto Carlos-skruva in ett drömmål, men bollen går precis utanför stolpen! West Ham försöker nog men verkar ha slut på offensiva idéer och ork. Med kvarten kvar kommer Aaron Ramsey in i stället för Thomas Rosicky, klokt byte av Wengér! Aaron ser spelsugen ut, kul att se! I den 78 min bygger Arteta-Cazorla-Giroud-Ramsey snyggt upp för Podolskis kraftfulla 3-1 mål. Snyggt skott av tysken som också belönas med 90 min.
90 plus 4, matchen är slut! Arsenal vinner gör idel snygga mål och tar i alla fall tillfälligt över fjärdeplatsen från Everton.

Lättnad, glädje och roligt att Kim fick fullfölja matchen det är mina känslor/funderingar/åsikter efter derbyt. Och det klart finaste minnet: Girouds briljanta 2-1-mål, sjukt snyggt!