Arsenal till cupfinal efter straffrysare mot Wigan!

Kramkalas!
Final nästa, vilken lycka Arsenal!
FA-cup-semi och mötet Arsenal-Wigan på Wembley var det som gällde denna lördag.
Ett Arsenal med skador och tveksam form mot ett Wigan som jagar uppflyttning till PL och som har skrällt förr i Skrällarnas Cup. Tajt och tuff skulle denna cuprysare bli.

Första halvlek. Spelet och själva fotbollen var inget vidare första 45. Chanserna var lätträknade och paussiffrorna var rätt logiskt: 0-0. Yaya Sanogo var i alla fall aktiv och skapade en del framåt (han måste dock slipa på sina avslut 21-åringen, fysiken har han redan) även Oxlade-Chamberlain får plus för sina dribblingar och snabba fötter. Andra halvlek. Fortsatt tätt och tajt spel där ute på planen. Men Arsenal försöker växla upp och får också in en viss press. Då passade Wigan på att ställa till det. McManaman blir fälld när Mertesacker missar sin glidtackling med Wigan-straff som följd (faktiskt helt korrekt dömt). I samband med detta skadas Nacho Monreal så Kieran Gibbs kommer in i stället. Fram för att lägga straffen går Jordi Gomez, 1-0 till Wigan min 63! Arsenal försöker och försöker men avsaknaden av en målkung ala Suarez/Zlatan känns väldigt stort! In kommer centertanken Giroud och han byter med Podolski. Wigan spelar smart och krymper ytorna för Arsenals snidare som Cazorla, Ramsey och Arteta. Men sent i 82 min nickar Per Mertesacker in  kvitteringsmålet efter en snygg men turlig assist av Oxlade-Chamberlain. 1-1 och Arsenal är tillbaka i matchen igen! Trots 5 stopptidsminuter går det inte att sära lagen åt, så cupsemin går till förlängning!

Det märks att det är två trötta lag på banan som fajtas om den så åtråvärda finalplatsen. Arsenal är laget som pressar mest och närmast att avgöra är Oxlade-Chamberlain med sitt stenhårda skott i ribban! Wigan är dock inte ofarliga i sitt omställningsspel. Kim Källström kommer in i den 113 minuten och han byter med Aaron Ramsey. Kul med speltid för svensken! Cuprysaren den evighetslånga får avgöras på straffar.
Lukaz Fabianski räddar den första Wigan-straffen slagen av Gary Caldwell, snyggt. Sen kliver Mikel Arteta fram och skruvar in 1-0-målet för Arsenal, viktigt! West Ham-lånet Jack Collison stegar fram för Wigan men även denna straffen läser Fabianski och räddar! Kim Källström får äran att slå Arsenals andra straff. Och en leende svensk går fram mot bollen och placerar lugnt in 2-0, häftigt! Wigan reducerar genom Jean Beausejour innan Olivier Giroud smäller in 3-1 i straffdramat. James McArthur håller Wigans cup-hopp kvar med sitt mål innan Santi Cazorla avgör, 4-2 till Arsenal! Arsenal vidare till FA-cup-final och den stora hjälten är förstås Fabianski och straffskyttarna Mikel, Kim, Olivier och Santi men det var LAGET som vann eftersom fotboll som bekant är en lagsport. All cred dock till Wigan som verkligen gav Arsenal en fajt. Tankarna under matchen var många (mest nervositet och en blandning av frustration /ilska) men nu efteråt är det bara glädje!
Svensk målskytt: Kim Källström!