Arsenal upp i CL-topp efter 1-0-segern mot Dortmund!

Måååål!

Efter den sköna 2-0-segern mot Liverpool senast var det nu CL-fokus som gällde för Arsenals stjärnor.
Bortamatch mot Borussia Dortmund väntade på mäktiga Signal Iduna Park.

Nu kommer min matchrapport om den fajten.

Arsenal ställde upp så här: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Ramsey, Cazorla, Rosicky, Özil, Giroud.

Dortmund satsade så här: Weidenfeller, Grosskreutz, Subotic, Papastathopoulos, Schmelzer, Bender, Sahin, Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus, Lewandowski.

Första halvlek. Dortmund inledde som vanligt: med hög press och härligt passningsspel.
Men Arsenal försvarade sig väl med Mertesacker som ledaren längst bak!

Det var rätt få målchanser under akt ett.
Den klaraste chansen fick Dortmunds Henrikh Mkhitaryan när han sprang sig till ett gyllene läge men skottet skruvades utanför. Arsenal försvarade sig genialt men framåt kom varken Özil eller Cazorla loss och då blir det svårt att skapa lägen. 0-0 efter första halvlek.

Andra halvlek. Dortmund rivstartade mot ett Arsenal som såg lite stirriga ut.

Efter 50 min nickade Reus mot mål men Szczesny var vaken och räddade snyggt bollen till hörna.

Strax därpå spelade Lewandowski fram Mkhitaryan som avslutade lurigt, men Szczesny stod åter igen för en jätteräddning. Reus dök upp och stötte in returen men han var offside.

När Dortmund öste på som värst kontrade Arsenal. Rosicky passar till Özil och tyskens cross når Giroud som vinner en nickduell i Dortmunds straffområde och där kommer han Aaron Ramsey och nickar modigt in bollen, 1-0 till Arsenal efter 64 min!
Knappast rättvist men sådan kan fotbollen vara ibland.

Några minuter senare är det nära igen: Özils inspel når Ramsey som tar ner bollen perfekt på bröstet och skjuter hårt men keepern räddar fint.
 Där i mellan bommar the big "fucking greman" (Mertesacker) två lägen med skallen.

Min 80:En långboll seglade in i straffområdet till en framåtrusande Koscielny, som fick ett huvud på bollen. Under samma hundradels sekund blev han också brutalt manglad av Wiedenfeller som misstajmade totalt. Domaren friade...

På stopptid drog Per Mertesacker ner Robert Lewandowski i straffområdet och nog skulle Dortmund haft straff där (precis som Arsenal skulle haft) men även där friade domaren.

Efter 90 plus 4 blåste domaren av matchen. Seeeeger för Arsenal!

En kombination av flyt, briljant försvarsspel och en Aaron Ramsey i galen målform var anledningen till att Londonklubben vann.

Med två omgångar kvar toppar Arsenal gruppen med 9 poäng och målskillnaden 6-3 (men bakom jagar Napoli (9 poäng) och Dortmund (6 poäng).

Allt kan fortfarande hända men nu har Arsenal gett sig själva en riktigt bra chans att ta sig vidare i Champions League.