Jack Wilsheres mål räddade Arsenal-poäng mot WBA och fortsatt serieledning!

Efter 2-0-segern senast mot Napoli i Champions League var det åter igen ligafotboll som gällde för Arsenals stjärnor. Ett tufft test väntade: bortamatch mot West Bromwich Albion.
WBA som senast vann på Old Trafford mot Manchester United med 2-1!

Nu till min matchrapport.

Hemmalaget ställde upp så här: Myhill, Jones, Mcauley, Olsson, Ridgewell, Yacob, Mulumbu,  Amalfitano, Sessegnon, Anelka, Berahino.

Arsenal satsade så här: Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Flamini, Ramsey, Wilshere, Özil, Giroud.

Londonlaget inledde matchen med mycket bollinnehav. Men ju längre halvleken led desto farligare blev hemmalaget.
Efter 16 min var det nära att bli mål, Berahino tog avslut strax utanför straffområdet,
skottet styrdes på Flamini men Szczesny visar att toppformen håller i sig, när han gjorde en riktigt spektakulär räddning!

Arsenal tog sedan över spelmässigt igen men hade svårt att skapa några heta lägen.
 Efter dryga halvtimmen avlossade Jack Wilshere ett skott som smet utanför stolpen, nära!

Med bara minuter kvar innan halvtidsvilan kom målet. Och det var hemmalaget som gjorde det!
 Amalfitano slog ett perfekt inspel fram till Yacob som nickade in ledningsmålet för WBA!

Bara att erkänna och applådera för ett snyggt fotbollsmål!

WBA hade kämpat hårt och pressat högt första 45 och ledde rätt välförtjänt.
 Yussuf Mulumbu var kung på planen och styrde allt för West Bromwich.

I Arsenal var det svårare att hitta ljusglimtar men en var helt klart målvakten Szczesny!

Andra halvlek nu.
WBA var riktigt nära att utöka sin ledning direkt men Szczesny räddar bollen då Anelka kommer fel med fötterna och missar helt.

Minuten efter blir Jack Wilshere brutalt (?) tycker jag) kapad i skottögonblicket vilket gör att bollen flyger högt över målet .

Ex-Arsenalspelaren Anelka är sedan riktigt nära att skruva in tvåan men bollen går precis utanför, nära!

Wengér satsade nu allt för poäng och tog in Tomas Rosicky tidigt i andra halvlek. Ut fick Aaron Ramsey gå.
Fyra minuter (min 63) senare bjuder Özil, Giroud, Rosicky på passnings-show och avslutet i mål på volley gör Jack Wilshere, (via styrning på Jonas Olsson) 1-1 och Arsenal är tillbaka i matchen!

Arsenal växlade upp efter målet och spelet fungerade bättre och bättre.
WBA fortsatte dock hota på sina kontringar. Billy Jones drog iväg ett pressat skott som
Szczesny räddar fint!

Efter 76 min frispelar Wilshere Giroud med en superb passning men WBA-keepern
Myhill är följsam och räddar Olivier Girouds avslut,briljant!

Strax efter den chansen får Jack Wilshere skottläge men brytningen den briljanta står
Mulumbu för! Det är inte helt solklart att han tar bollen först och jag tycker att man kan faktiskt blåsa straff där.

Med fem min kvar kommer Niklas Bendtner in och han ersätter Olivier Giroud.

Domaren blåser av matchen som slutar med delad poäng och 1-1 mellan West Bromwich-Arsenal.
Ett klart rättvist resultat!

WBA gör åter igen en grym match mot ett topplag och Arsenal fortsätter sina fina trend (6 raka matcher utan torsk) och behåller därmed första platsen i tabellen även över landskampsuppehållet!

Man of the match WBA: Yussuf Mulumbu.
Man of the match Arsenal:Wojciech Szczesny.