Storvreta IBK tog hem SM-guldet inför rekordpublik på Tele 2 arena!

SM-guld 2016 Storvreta IBK!

Då var den stora dagen äntligen här. Dagen där SM-finalen i innebandy på Tele 2 arena skulle avgöras inför storpublik!

Redan runt 10-snåret mötte jag upp Niklas hemma hos honom och sedan cyklade vi tillsammans ner på stan till UKK där supporterbussarna skulle avgå.

Efter dryga två timmar (lite längre restid än planerat pga olycka på vägen) var vi så fram vid Globen.

Vi laddade upp med lunch på Sub Way och med lite shopping på Stadium (jag hittade ett snyggt sportlinne) innan vi styrde kosan mot Tele 2 arena.

Stämningen var på topp före, under och efter matchen! Helt skruvat.

Våra platser var kanonbra och vi såg spelarna riktigt bra. Sångerna ekade mäktigt under finalen vilket gav lirarna lite extra styrka.

Sångerna slutade aldrig tystna och det hjälpte Storvreta IBK på planen.

Snygga mål från Albin Sjögren och kapten Mattias Samuelsson gav favoriterna en 2-0-ledning efter period 1.

 Men Linköping ger finalen liv med en snabb reducering i period 2. Nr 8 Jimmie Pettersson fixar läckert 3-1 till Storvreta IBK men Linköping öser på och får in två snabba mål sista minuterna av mittenperioden . 3-3-läge och hur spännande som helst inför period 3.

Att se matchen LIVE är en underbart och häftig känsla. Och att sitta mellan sina fina vänner Malin och Niklas gör allt bara ännu mer perfekt!

Sista perioden blir nervöst värre. Hastigt och mindre lustigt gör Linköping 4-3 . Och leder matchen för första gången i finalen.

Men vi tappra fans i Storvreta IBK-klacken höjer bara rösterna och skriker fram våra grabbar till en grymt skön vändning.  4-4 prickar Albin Sjögren in och guldmålet gör så klart kapten Mattias Samuelsson! Storvreta IBK vinner till slut en rafflande final med 5-4 mot ett frejdigt spelande Linköping inför världsrekordpublik på Tele 2 arena!

Efter slutsignalen är det bara glädje , ren och kär glädje. Vi fans firar ikapp tillsammans med spelarna . Och Alexander Rudd springer ut till läktaren och ger bort sin matchtröja till en överlycklig supporter.

Själv så morsar jag lite på Mattias Samuelsson innan vi glada och nöjda lämnar Tele 2 arena med ett leende på läpparna och ett minne för livet!
2 mål och en av hjältarna nr 22 Albin Sjögren!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!