Då var det dags att avsluta basketsäsongen i Stockholm.

Vi Röda Stjärnor har chans på bronset efter en fin säsong men framförallt har vi haft roligt.

Redan klockan kvart i nio åkte Niklas , hans mamma och jag till huvudstaden och Gärdeshallen på Djurgården.

Resten av gänget tog minibussen och kom ca fem, tio minuter efter oss.

Hallen var rätt liten med små träläktare på sidorna och försäljning av fika på plats och sedan kom publiken väldigt nära planen, häftigt!

Lördagens första fajt var mot Östersund.

Efter en lätt uppvärmning var vi redo för match. Men det började illa. Underläge med 4-0 bara några minuter in i första perioden.

Som tur är ger vi stjärnor aldrig upp. Hela laget växlade upp och hade ledningen med 5-4 efter period 1.

Det blev jämnt värre i sista perioden men vi ryckte ifrån ordentligt till slut och vann klart med 19-12.

Sen att man hade lite flyt och satte några riktigt snygga poäng plus två av fyra straffkast är ju en kul grej att ta med för egen del. Men självklart var det en LAG-seger.

Nu var det vila, fokus och lunch som gällde. Vi drog till Mc Donalds och käkade innan vi återvände till sporthallen.

Klockan två väntade tuffast möjliga motstånd i form av oslagbara Göteborg.

Det gick som väntat. Förlust med alldeles för stora siffror. Göteborg-spelarna var överlägsna, snabbare och gjorde massvis av poäng på våra misstag. Bara att erkänna dom vann klart rättvist. Men vi gav i alla fall allt och lite till och gjorde ju tolv poäng så det tar vi med oss.

Plus att det var roligt att få sätta i alla fall en tvåa och sedan fick jag en hel del smällar men det e bara att skaka av sig det och spela vidare.

Siffrorna skrevs till 35-12 till Göteborg.

Sedan fick jag beröm från både motståndare, lagkamrater och tränare efteråt så det gav ju verkligen en självförtroende-boots!

Vi kan vara stolta och nöjda alla stjärnor i laget efter en lyckad basketlördag i Stockholm.

Söndag och två matcher på menyn. Vi åkte ganska tidigt redan runt nio från Fyrishov. Niklas, jag och Isak åkte med Emma i bil och resten av stjärnorna åkte minibussen till Stockholm och Gärdeshallen.

Efter en skön uppvärmning för att väcka kroppen så var det dags för match. Mot hemmalaget Central.

Vi fick en tuff start mot ett heltaggat hemmalag. Dom spelade riktigt fin basket och vi fick finna oss i att ligga under i stort sätt under hela matchen.

Men med bara minuter kvar fixade Isak likaläge till 13-13 via två straffkast vilket var startskottet till en sanslös poängshow för oss. När domaren blåste av matchen hade Red Stars vunnit med 17-13!

Helt jävla underbar seger. Otroligt skönt. Och det var häftigt att bidra lite med en snygg tvåa plus rätt mycket slit.

Vila och lunch var det nu som gällde.

Sedan återvände vi till hallen och med full fokus på säsongens sista match.

Motståndare denna gång: Ockelbo.

Det blev en svängig match med spänning på hög nivå. Men till slut stod vi som segrare med: 19-15.

Efter den otroligt härliga vinsten så fixade vi Röda Stjärnor BRONSET!

Självklart var det en LAG-seger men några lirare som glänste lite extra var: Isak, Alexandra, Andreas och Niklas.

Själv så fixade man en fin tvåa och vann en hel del närkamper , klart godkänd insats!

Dusch och prisutdelning väntade sedan. Men först bjöds det på dunktävling i toppklass, coolt!

Göteborg vann guldet i överlägsen stil, Sundsvall knep silvret och Red Stars kämpade till oss bronset.

Osköna närkamper, snygga poäng, sköna segrar , LAG-känsla och bronslycka får sammanfatta min basket-säsong.