Mina tankar om Arsenals säsong.

Chelsea celebrate winning the Premier League title
Mästarna: CHELSEA!

Nu är Premier League-säsongen över och jag tänkte summera lite hur den varit med mycket fokus på Arsenal såklart!

Men två andra Londonlag hamnade mest i strålkastarljuset och dom är naturligtvis mästarna Chelsea och tvåan Tottenham. 

Chelsea tog hem guldet i överlägsen stil mycket tack vare en lysande defensiv kryddat med ett lagspel och stjärnor som målkungarna Diego Costa och Eden Hazard!

Spurs bjöd sina fans på magisk fotboll stora delar av säsongen och bäst av alla på att hitta nätet var skyttekungen Harry Kane. 

På tredjeplats kom Manchester City trots att dom som vanligt spenderat mycket pengar på spelarköp och en ny tränare i form av Pep Guardiola. 

Den sista Champions League-platsen nr 4 tog Liverpool hand om. Bäst mot topplagen men kostsamma poängtapp mot bottenlagen kan man lite kort säga om säsongen. 

Sedan har lirare som Coutinho, Firminio, Milner, Mané och Henderson visat fin form vilket till slut räckte till en Champions League-biljett!


Så hittar vi plats nr 5. Arsenal FC. Trots en stark vårsäsong med fem raka vinster i ligan nådde inte Wengérs boys hela vägen. Blott en poäng från CL känns brutalt jobbigt ärligt talat! 

Ojämnheten och tunga resultat mot andra topplagen är några av förklaringarna varför det gick som det gick.  

Men självklart finns det positiva minnen också.

En spelare som verkligen varit grymt bra från match 1 är ju Alexis Sanchez. Arsenals nr 7 är inte bara en målfarlig stjärna utan också en hårt jobbande lagspelare med en underbar teknik. 

23 mål och 10 assist blev det för Alexis Sanchez vilket gav honom en bronsplats i skyttekungsfajten efter tvåan Romelu Lukaku och ettan Harry Kane!

I FA-cupen tog sig ju Arsenal hela vägen till final. En final mot Chelsea på ett fullsatt Wembley. Arsenal vann väldigt överraskande med tajta 2-1och tog tom hem cupbucklan mot Premier League-mästarna!
 Målen fixade Alexis Sanchez och Aaron Ramsey (snygga var dom också) och Diego Costa hittade nätet för Chelsea. 

Så Arsenal-spelarna, Wengér och fansen fick avsluta säsongen på topp med en pokal!

Nu väntar en skön sommar innan Premier League-fotbollen drar igång igen i mitten av augusti och förhoppningsvis är superstars som Alexis Sanchez och Mesut Özil fortfarande kvar i Arsenal då.  

Bildresultat för Arsenal FC FA-cupen-mästare 2017
FA-cup-mästare: 2017 ARSENAL!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!