En premiär att glömma!

Alexis looks to the skies against Liverpool
Efter flera månader uppehåll i ligalunken och ett antal träningsmatcher i benen för spelarna så var det äntligen dags för Premier League-premiär denna helg.

Igår inledde Hull City säsongen med att slå mästarna Leicester City med 2-1. Och City besegrade Sunderland hemma med samma siffror efter ett sent självmål av gästerna .

Denna söndagen började med att Zlatan gjorde debut i världens bästa liga med bortamatch mot kluriga Bournmouth.

United vann till slut med 3-1 efter mål från Mata, Rooney och Zlatan.

Sedan avslutades den 1 omgången med ett hett mötte mellan 2 an Arsenal och 8 an Liverpool sett till vart klubbarna slutade i tabellen förra säsongen .

Bägge lagen brottades med många skador inför säsongens första fajt. Värst var det för hemmalaget som saknade sina tre ordinarie mittbackar plus superduon längst fram Giroud och Özil .

Vilken målfest det skulle bjudas på .

1-0 fixade Theo Walcott vackert framspelad av Alex Iwobi. 69 sekunder tidigare hade 27-åringen bommat straffen som han själv fixat. Phillipe Coutinho slog till med en magisk frispark från 25 meter fram till 1-1 så likaläge var det således efter första halvlek.

I andra halvlek rivstartade Liverpool rejält. 2-1 genom Adam Lallana och 3-1 kom av bara farten genom Philippe Coutinho innan nyförvärvet Saide Mané pangade in 4-1 69 minuter in i matchen.

Men Arsenal gav sig inte utan reducerade efter ett drömmål av Alex Oxlade-chamberlain fram till 2-4 och Calum Chambers gjorde 3-4 med kvarten kvar.

Hemmalaget ökade trycket och hade mycket boll sista tio men tiden räckte inte till för mer .

Arsenal föll tungt och Liverpool kunde med flyt, snygga mål och en fin genomförd match ta med sig alla tre poäng hem.

Kan inte säga att det var direkt rättvist . Kryss hade varit klart mer rättvist sett till matchbilden. Ingen tvekan om det alls.

Arsenal-spelarna trycker verkligen tillbaka Liverpool sista tio minuterna plus stopptid och ger allt för en kvittering men det räckte inte till denna gång.

Det är försvarsspelet som fäller hemmalaget totalt i kvällens match. Cech gör en jättefin insats mellan stolparna men får ju ingen hjälp från sina backar. Då är det inte så jävla lätt.

Killar som Chambers och Holding kan nog bli bra försvarare på sikt. Men det är inga man startar med i en premiär mot ett så pass duktigt lag som Liverpool . Då blir man straffade gånger hundra !

Bara att deppa ihop , glömma och tagga om för nästa match som är borta mot Leicester nästa helg.

3 vackra Arsenal-mål och en 5-stjärnig insats av Cech blir mina positiva minnen från denna premiär.