Arsenal upp på CL-plats efter 2-1 segern mot hemmastarka West Bromwich!

Mål ska ju firas med glädje visar Arsenal-spelarna!
CL-kampen fortsatte i Premier League även denna helg.

Arsenal hade en tuff bortamatch mot hemmastarka West Bromwich Albion framför sig.

Här nedan kommer min matchrapport från den matchen!

West Bromwich ställde upp så här: Ben Foster i mål, backar: Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell,
mitten centralt: Yacob, Brunt, Dorrans, Morrison, Thomas, Long.
Bänkad var väldigt överraskande Chelsea-lånet den målfarlige belgaren Lukaku.

Arsenal formerade sig så här: Fabianski i mål, backar: Sagna, Mertesacker, Kosicelny, Monreal,
mitten centralt: Ramsey, Arteta, Rosicky, Cazorla och längst fram Gervinho och Giroud.
Saknades gjorde den viktiga duon Walcott och Wilshere på grund av skador.

Det är en fartfylld och chansrik första halvlek på ett soldränkt The Hawthorns.
WBA inleder med tryck framåt. Rosicky agerar räddande ängel när han nickar undan en boll på egen mållinjen efter blott 11 min!
Efter 20 min slår Mikel Arteta en lysande cross som når Gervinho och han snurrar upp McAuley på läktaren innan inspelet når Rosicky i West Broms box,
tjecken nickar snyggt in bollen i mål trots kampen mot betydligt längre svensken Jonas Olsson!
1-0 Arsenal kanske inte speglar matchbilden men lika skönt som viktigt ledningsmål hur som helst!

Fyra minuter senare svänger det åt andra hållet.
Rosicky drar ner en motståndare och ger WBA ett farligt frisparksläge. Lagkaptenen Brunt stegar upp och skjuter hårt under en hoppande mur bestående av Arteta Cazorla och Ramsey men Fabianski är på tårna och limmar bollen bra.

Rosicky/Gervinho bygger upp ett vackert Arsenal-anfall som avslutas av Gervinho men Ben Foster i WBA-målet räddar snyggt med en fin benparad i min 28.

Halvleken avslutas med ett drömanfall av bortalaget. Trion Rosicky, Cazorla och en klack från Giroud ger Aaron Ramsey skottläge nära målet, men 22-åringens avslut var riktigt dåligt.
Där borde det varit mål men Ramsey är ingen avslutare av klass vilket verkligen avslöjades i det läget.

1-0 Arsenal visar resultat-tavlan efter första 45.

Andra halvlek nu.
Flygande anfall direkt av Arsenal. Gervinho frispelar Bacary Sagna som skjuter hårt men Ben Foster visar sina snabba reflexer och räddar fint i min 47.

Två minuter senare närmare bestämt i 49 min kontrar Arsenal kvickt.
Ramseys inspel når Tomas Rosicky i boxern, tjeckens mottagning då han lägger upp bollen på halvolley är magisk, skottet räddas dock av Ben Foster men Rosicky är snabbast på returen och pangar elegant in 2-0-målet!
Tomas Rosicky firar vilt med lagkamraterna efter det målet, härligt att se!

Efter 60 min stoppar Per Mertesacker en framrusande Morrison genom att på hockey-vis lägga sig på bollen och sen kravla sig upp och i sista minuten rensa i väg bollen från farligt område, påhittigt gjort av den väldige tysken!

WBA trycker på nu för att försöka komma in i matchen.
In kommer Rosenberg och Lukaku för att vässa till offensiven sista halvtimmen.

Nära blir det när Jonas Olssons fina lyftning når Brunt i Arsenals straffområde och avslutet är stenhårt från West Bromwichs lagkapten men Fabianski räddar i min 67.

Med tjugo minuter kvar av fajten lyfter Brunt en öppnade passning son plockas ner snyggt av Long som kapas fult av Mertesacker i straffområdet.
Rött kort på tysken (solklart!) och straff WBA. Morrison stegar fram och satsar på kraft, bollen går i mål under Fabianski och in. 1-2 reducerat och hemmalaget hade nu vittring på mer!

Wengér agerar direkt och kastar in Vermaelen för att stänga igen bakåt.
WBA skruvar upp tempot och pressar Arsenal rejält.
Rosenberg, Lukaku och Long skapar massor men Fabianski och Arsenal håller trots 6 min stopptid ala Fergie ut och vinner!