Arsenal avhängda från topp-fyra-tåget efter sen torsk mot Swansea.

Ännu en PL-lördag stod på menyn.

Arsenal gästades av succélaget Swansea City med Mikael Landrup som tränare.
Bortalaget spelade med fart, teknik och känsla första tjugo. Hemmalaget såg däremot inte vakna ut.
Mot mitten av halvleken jämnades spelet ut sig och Arsenal började spela lite bättre.
0-0 efter första 45.

Andra halvlek nu. Hemmalaget började i alla fall skapade några chanser.
Bollinnehavet första kvarten var 68-32 till Arsenal så man var rätt förhoppningsfull om ett ledningsmål.
Swansea var dock grymma på sina kontringar.
Rangel tempoväxlade sig förbi både Gibbs och Cazorla och tvingade Szczesny till en fin räddning.

Med tjugofem minuter kvar bytte Wengér in Giroud och Oxlade-Chamberlain för att i alla fall försöka vinna fajten.

Efter 70 min vill Oliver Giroud ha straff men reprisen visade att Flores fick en tå på bollen innan Oliver Giroud föll.
Nästa målchans fick Santi Cazorla men hans vänstervolley räddade målvakten snyggt.
I anfallet efter tappar Santi boll och Michu får skottläge men åter igen gör Szczesny en grym räddning.

I den 80:e min kommer Tomas Rosicky in för en allt tröttare Jack Wilshere.
Swansea var riktigt nära att göra mål efter att duon Tiendelli/Moore kombinerat fint men Arsenals etta i mål gör åter igen en superräddning.

Arsenals sista riktigt farliga målchans går till Vermaelen efter Oxlade-Chamberlains fina inspel i boxern men Swanseas målvakt räddar bra där.

Swansea anfaller snyggt i sekvensen efter och då Moore frispelar Michu kan inte ens Arsenals duktige keeper Szczesny rädda laget längre.
1-0 minut 88 och efter 91 min slarvar Carl Jenkinson varpå Dyer kan bryta och spela fram Michu som pangar in sitt andra mål i matchen.

Summering: Swansea spelar fin fotboll och vinner rätt rättvist.
Arsenal gör en riktigt dålig insats och nu måste laget skärpa till sig ordentligt!
Londonlaget halkar nu ner till en pinsam 10:e plats i tabellen.
5 poäng upp till Spurs på fjärdeplatsen får inte bli mer.

Plus för bortalaget :Swansea fina insats och Michus mål.
Plus för hemmalaget :Szczesny gjorde en grym match mellan stolparna och räddade nästan allt.
Utan honom hade Arsenal fått storstryk.

Bara att deppa ihop och komma igen!

Nu krävs det segrar mot WBA, Reading, Wigan, West Ham och Newcastle om Arsenal vill haka på topp-fyra-tåget.

Övriga resultat: West Ham-Chelsea 3-1, Fulham-Spurs 0-3, WBA-Stoke 0-1, City-Everton 1-1, Reading-Man U 3-4 och Liverpool-Saint 1-0, för att nämna några.