Arsenal-Tottenham 3-1!

Då skulle säsongens första stora derby spelas mellan Arsenal och Tottenham. Coach Mikel Arteta gav dessa elva spelare chansen: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney, Thomas, Smith Rowe, Ödegaard, Xhaka, Saka och Aubameyang. Arsenal gjorde en fantastisk första halvlek! 1-0 styrde Smith Rowe in efter en fin passning från Saka efter bara 11 minuter spel! 2-0 kom till på en snabb och sevärd kontring där Aubameyang och Smith Rowe läckert spelade sig fram och Arsenals kapten placerade in bollen i mål. Väldigt elegant! Saka fintade bort en motståndare, fick sedan tillbaka bollen av en olycklig Kane och sköt sedan in 3-0! På 33 minuter hade Arsenal showat, bjudit på härliga mål och grundlagt segern. Spurs hade mycket att tänka på inför andra halvlek! Hemmalaget spelade smart och var tajt defensivt och när väl Son och Kane tog sig till lägen var Ramsdale eller backarna med på det med räddningar och block. Son fick in ett mål på slutet men Arsenal vann och tog tre extremt värdefulla poäng. UNDERBART!