Arsenal = FA-cup-winners 2020!

Så var det äntligen dags för FA-cup-finalen på Wembley mellan Arsenal-Chelsea!

Chelsea som gjort en fin Premier League-säsong med en fjärdeplats gick nog in till denna match som lite favoriter. Arsenal som haft en ojämn och trasslig säsong bakom sig och det slutade med en blygsam åttondeplats.

Coach Mikel Artetas startelva såg ut så här: Martinez, Hodling, Luiz, Bellerin, Tierney,  Ceballos, Maitland-Niles, Xhaka, Pepe, Lacazette och Aubameyang!

Så var finalen igång. Chelsea öppnande starkast och tog dessutom en tidig ledning efter ett snyggt mål från Pulisic, läckert framklackad av Giroud.

Arsenal reste sig och självklart var det lagkaptenen nr 14 Aubameyang som klev fram och slog in kvitteringen på den straff hans själv fixat! 1-1 efter 28 minuters spel. Likaläge efter första halvlek!

Andra halvlek. Chelsea startade akt två ganska bra och fick Arsenal glimtvis under press.

När klockan tickat upp på 67 visade Aubameyang åter igen prov på sin målkänsla och skills. Arsenals kapten fintade enkelt bort Zouma och lobbade så elegant bollen över Chelseas keeper och Arsenal hade 2-1!

Chelsea jagade och försökte nog men det gick inte deras väg. Kovacic åkte dessutom på ett andra gula kort efter en närkamp med Xhaka och fick lämna planen. Med tio spelare mot elva orkade inte Chelsea komma tillbaka och Arsenal vann FA-cupen med uddamålet.

Det känns så kul att Arsenal tog hem ett cup-guld för det förtjänade spelarna, tränarna och vi fans!
Detta betyder också att Arsenal spelar Europa League nästa säsong.

Arsenal vann därmed sitt 14:e cupguld och med det är dom mesta mästare!