Arsenal vidare till FA-cup-final efter en rysare mot Reading!

Final-klart. Tack för mål-showen Alexis!

Efter 8 raka Premier League-segrar för Arsenal väntade nu FA-cup-semi mot överraskningslaget Reading på Wembley Stadium.

Det skulle bli en rysar-match med spänning i värsta Thriller-stil!

Första halvlek kan sammanfattas så här: seeeeg!

Men efter 39 minuter slog Mesut Özil en fin passning som Alexis tog emot, lurade upp Reading-försvaret på läktaren och placerade läckert in 1-0 för Arsenal!

Andra halvlek.

Reading stod upp riktigt bra även i akt två. Och efter 54 minuter satt också kvitteringen.
Tyvärr bjöd Szczesny på det målet, en grov tavla av polacken som släppte in ett löst avslut från
McCleary.

Lika-läge således med bara dryga halvtimmen kvar.

Arsenal försökte nog men kom aldrig riktigt in i matchen trots mycket bollinnehav.
Det kan ju i och för sig ha berott på nerverna och att så mycket stod på spel.

Det blev en hel del väl valda ord framför tv:n och jag var ärligt talat brutalt nervös!

Reading hotade på kontringar och den väldige Pogrebnyak var ständigt farlig framförallt i luftrummet.

Efter 88 minuter kom Reading i ett två mot ett läge men  Pogrebnyaks avslut räddades av
Szczesny, tur!

Efter 92 minuterna var matchen slut och förlängning väntade.

Det var två trötta lag som kämpade sig igenom extratiden. Men det var Arsenal som skulle visa sig vara starkast till sist. Efter 105 minuter skjuter Alexis ett halvdant skott mot mål som Reading-keepern Federici som varit lysande matchen igenom tappar in mellan benen.

Rättvist mål men så synd om keepern. Han blev helt förstörd efter den missen.

Reading gör en superinsats och pressar Arsenal, Premier League formstarkaste lag, i 130 minuter, så all credd verkligen till dom!

Men Arsenal är klara för FA-cup-final och det är dom verkligen värda efter en grym cup-insats så här långt.

Alexis visade verkligen hur viktig han är för Arsenals offensiv ikväll . Han slutar aldrig springa, öser in mål och är en mardröm för vilket försvar som helst!

Nu väntar antingen Aston Villa eller Liverpool i finalen senare i vår, spännande!

Men först ska en CL-plats i Premier League säkras och förhoppningsvis kniper Arsenal silvret vilket skulle vara en stor framgång. En lite chans finns fortfarande på guldet och Arsenal ska verkligen ge Chelsea chasch-laget nr 1 en fajt in i det sista!
Fotboll kan vara grym ibland. Så synd om stackars Federici!