Sena mål gav Arsenalpoäng mot Everton på Goodison Park.

Poängräddaren!

Säsongen har bara börjat. Ändå var detta Arsenals andra viktiga match på bara en vecka. För i tisdags var det ju CL-kval-fajt mot Besiktas, en match som slutade mållöst. Och ikväll väntade alltså Everton på Goodison Park.

I hemmalaget var Lukaku och Coleman tillbaka efter skador.
Och i Arsenal gjorde Mertesacker och Özil comeback efter semestern, kul!

Första halvlek. Arsenal inledde i alla fall lovande. 21-årige Alex Oxlade-Chamberlain skapade två fina chanser helt på egen hand inom loppet av några minuter men avsluten träffar tyvärr inte mål. I stället tog hemmalaget över showen. Först skruvade Gareth Barry in ett rappt inlägg mot den bortre stolpen. Romelu Lukaku duckade – och längst bort i straffområdet kunde högerbacken Seamus Coleman nicka in 1-0 till Everton. Sedan vann urstarke Romelu Lakaku en duell mot Per Mertesacker och assisterade Steven Naismith till 2-0-målet (som gjordes ur offsideläge). Vilket också blev halvtidssiffrorna.

Andra halvlek. Wengér agerar direkt genom att byta ut Alexis Sanchez och sätta in fransmannen Olivier Giroud. Arsenal spelar bättre men har svårt att bryta ner Evertons tajta backlinje. Özil gör ändå en riktig grym insats offensivt (med några snygga passningar) men defensivt gör han inte många knop.
Minuterna tickar snabbt och när klockan nått 74 byts både Santi Cazorla och Joel Campbell in för Arsenal.
Everton säkrar upp defensivt och tar ut Lukaku och Mirallas och tar in Atsu och McGeady.
Minut 83. Özils klack, Cazorlas dragningar och precisa passning når Ramsey som styr in bollen i mål från nära håll 1-2 och Arsenal har kontakt! Minut 90. Ramsey slår en cross till Monreal, spanjoren får kontroll på bollen och slår sedan en grym cross till Giroud som kraftfullt nickar in kvitteringen (äntligen får han till det efter att ha bommat tre riktigt fina lägen). 2-2 för Arsenal som vänder hem till London med självförtroende och positiv energi efter den sena comebacken. 90 plus 4, sluuut! Vilken match, vilken pers, vilka snygga mål. En poäng som nästan känns som en seger för Arsenal.

Fyra poäng efter två matcher och en fin bronsplats i tabellen, Arsenal har inlett säsongen riktigt bra!