Arsenal FA-cup-mästare 2014 efter grym comeback, allt cred dock till Hull vilken insats!

Kungen: RAMSEY!
Äntligen Arsenal!
Sista matchen för säsongen. Arsenal-Hull FA-cup-final på Wembely. Steve Bruce har byggt ett svårslaget cuplag i Hull och dessutom lyckades ju dom hänga kvar i Premier League också, briljant! Wengérs Arsenal har efter en tuff cuplottning slagit toppklubbar som Spurs (nåja), Liverpool och Everton på sin väg mot finalen, strongt! Nu till själva fajten. Första halvlek. Hull gick ut och chockade totalt men 1-0 (Chester) och 2-0 (Davies) efter 9 minuter, grym start av tappra tigrar! (Hull kallas ju Tigers). Att Arsenal i en så viktig final såg ut att inte ens vara taggade eller förberedda är en gåta i sig. Och det kunde varit värre. Gibbs nickade undan en hörna på mållinjen , så nära Game Over innan ens matchen börjat! Nåja, Arsenal repade sig något. För efter 17 min på klockan curlade Santi Cazorla vackert in reduceringsmålet på en super b frispark.
Mer än så blev det dock inte efter händelserika första 45. Hull i ledning alltså efter en strålande insats.
Andra halvlek. Hull fortsätta i samma respektlösa stil. Med tajt försvarsspel, tuffa tacklingar (dom flesta schyssta men några över gränsen) och livsfarliga på fasta. Arsenal försökte och skapade också ett visst tryck. Wengér gjorde ett tidigt byte ut med Lukas Podolski och in Yaya Sanogo. Hull fick plocka av duktige mittbacken Bruce (Steves son) på grund av skada och det blev en tung smäll. Hulls fina försvarsspel fick tydliga läckor och det utnyttjade Arsenal till slut. Sanogo vann (en felaktig visade tydligt reprisbilderna) hörna i 72 min, Cazorla slog in bollen i boxern och kung kos the boss Koscielny styrde in kvitteringen fram till 2-2, så viktigt! Hull såg riktigt trötta men höll ut 90 plus 5 (trots Arsenal-press modell mega) och därmed förlängning i cupfinalen, spännande! Arsenal fortsatte där dom avslutade under ordinarie tid men närmare än en Giroud-nick i ribban efter en ljuvlig cross/inlägg av Ramsey blev det inte efter första förlängnings-kvarten.
Andra extraperioden nu. Arsenal skruvar upp och ökar tempot för att att försöka hinna avgöra innan straffarna.Och in på planen kommer Thomas Rosicky och Jack Wilshere för att spetsa till offensiven.
Efter 109 min på ett typiskt Arsenal-anfall efter ett snabbt, vägvinnande och vackert passningsspel (Rosicky-Wilshere-Sanogo) avslutas det hela med en Giroud-klack och ett vinnande fa-cup-guld-avslut av Ramsey!
Med minuter kvar är det dock riktigt nära ett Hull-mål, Mertesacker halkar, Boyd snor bollen tar sig förbi en helt feltajmad Fabianski men bollen rullar precis utanför stolpen där Gibbs finns, sjukt nära!
Sluut! Arsenal är en FA-cup-mästare 2014 och helt rätt spelare får avgöra: AARON RAMSEY, undebart! (killen har varit klart bäst under hela säsongen (det visar 10 mål på 20 matcher i PL plus flera assist) och Aaron har verkligen kämpat sig tillbaka på ett makalöst sätt efter benbrottet i den hemska Stoke-matchen 2010). All cred dock till Hull som gjorde precis allt dom kunde och står upp briljant i 120 minuter .
Nervös, lättnad, glädje, utmattad, jag körde en Per Gessle här kommer alla känslorna på en och samma gång under denna final. Men nu är det bara lycka. Efter nio år kommer äntligen titeln, cupguldet som betyder så mycket för Arsenal, spelarna, Wengér och fram för allt fansen, yeeeeeees!