Arsenal nära CL efter 3-0 kross mot Fenerbache!

Premier League-säsongen började på värsta tänkbara sätt för Arsenal. Förlust mot ett rappt Aston Villa i en match där domaren dominerade. Det var således ett pressat Londonlag som skulle möta Fenerbahce borta i första playoff-mötet. Wengér valde denna elva:
                D. Kuyt - M. Sow - P Webó

Stämningen var på topp när spelarna sprang ut på Sükrü Saracoglu i Istanbul.
Mannen med pipan hette Rocchi  och var italienare.
Ärligt talat var det en rätt sömnig första halvlek. Men spelmässigt var det Arsenal som styrde kommandot. Jack Wilshere, Tomas Rosicky och den hårt jobbande Aaron Ramsey lät inte turkarna komma loss alls. Och längst fram oroade snabbfotade Theo Walcott konstant. Efter en halvtimme fick Arsenals mittbacks-boss Koscielny oturligt Webós dobbar i skallen och tvingades med ett djupt sår i pannan lämna planen. In kom i stället 21-årige Carl Jenkinson. 0-0 var paussiffrorna efter första 45.
Summering: Londonlaget hade mycket boll och skapade rätt logiskt också flest chanser. Men i vägen för allt stod duktige målvakten Demirel. Plus får också Yobo/Alves i "Feners" backlinje.
Andra halvlek nu. Hemmafansen fick se ett betydligt piggare Fenerbahce i akt två.
Farligt bolltapp av Arsenal gav holländaren Dirk Kuyt skottläge men bollen ven precis över ribban.
Efter 51 min bjöd Arsenal på drömspel, allt började med Ramseys fina instick till Walcott i boxern och hann fann Gibbs på bortre stolpen, pang 1-0 Arsenal! Rättvist ledningsmål helt klart.
Nästa Arsenalspelare nere för räkning blev Szczesny då han modigt stoppade Sow i en 50-50-duell men fick betala med några dobbar rakt i nyllet. Efter ett par spända minuter kunde äntligen Szczesny resa på sig och fullfölja matchen.
Inom loppet av tio minuter skapade Arsenal två brännande heta målchanser, det första läget fick Jack Wilshere efter att han total-lurat försvaret helt själv men avslutet var inte tillräckligt vasst och sen bommade också Theo Walcott en väldigt bra möjlighet.
Arsenals övertag skulle tillslut resultera med ett 2-0-mål i den 64e minuten.
Jack drev bollen och slog sedan passningen till Aaron som testade från distans och bollen satt perfekt nere i hörnet (något slapphänt agerande av målvakten ska sägas) men vackert mål från Ramsey!
Samspelet mellan Emineke, Sow och Kuyt utvecklades hela tiden under den andra halvleken och de två förstnämnda stod för flera halvfarliga lägen efter 2-0-målet. Mertesacker och Sagna försvarade väl och lät Fenerbahce enbart ta avslut utanför straffområdet, vilket sällan resulterade i skott på mål.
Efter 77 min slår Santi Cazorla en grym cross som landar perfekt på Walcotts fot men i avslutningsläget får engelsmannen en tryckare av en  "Fener"-back och hinner aldrig till skott. Rocchi visar gult kort till Kadlec (han som fällde Walcott) och straffområdesdomaren (extradomare under CL-kvalen numera) uppmärksammar huvuddomaren att det ska vara straff och så blir det i minut 77.
Fram kliver Giroud och smaskar (som Bosse Hansson uttryckte sig) upp bollen i krysset. 3-0 till Arsenal och segern var givetvis helt klar nu!
"Fener" är nära att snygga till siffrorna något på slutet men Kadlecs hårda skott räddar Szczesny då han slänger sig och reflexräddar snyggt. Lika imponerande som viktig Arsenalseger blev det och nu har Londonlaget en enorm fördel i returen.