Arsenal klara för CL efter en spännande sista omgång!



PL-säsongen 2012-2013 är nu färdigspelad. Två Manchesterlag var som vanligt i topp men kampen om dom resterande CL-platserna var riktigt spännande!

Arsenal hade en poäng till godo på Londongrannen Spurs inför sista matchen.
 Tottenham tog emot Sunderland hemma medan Arsenal reste till St: James Park för att möta Newcastle.
 Samtdigt på Stamforde Bridge gjorde Chelsea och Everton upp.

Nu går vi tillbaka en vecka i tiden, nämligen till den 19 maj då allt skulle avgöras.
Efter en halvlek stod det 1-1  för Chelsea och Spurs hade ännu inte fått hål på ett vilt kämpande Sunderland. Och även i Newcastle var det fortsatt mållöst. Men ett enda mål skulle ju kunna få CL-drömmar krossas eller vinnas! Efter 52 min volleysköt Arsenals franske mittback Kosicelny in 1-0 på Walcotts frispark och då var Arsenal på säker CL och fjärdeplats! Spurs-fansen såg riktigt missnöjda ut.
Men dom liljevita fortsatte sin press som förut! Där och då var Arsenal faktiskt uppe eller bara ett mål i från en tredjeplats! Med kvarten kvar visade Fernando Torres Liverpool-klass och stänkte in vinnarmålet för Chelsea och säkrat brons! På stopptid visade Gareth Bale hur bra han är och varit för Spurs under hela säsongen då han tryckte in segermålet med ett mäktigt långskott. Spurs-seger men till ingen nytta eftersom Arsenal också visade styrka genom att hålla undan och vinna även dom.
Med en stark vårspurt med 8 segrar och två kryss på dom sista matcherna av säsongen kunde Arsenal till sist och väldigt rättvist sno åt sig den sista CL-platsen den åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen, imponerande! Klart det firades lite extra bland Arsenal-spelarna efter slutsignalen!
Sett till Arsenals berg och dalbana-säsong så var det grymt jobbat att nå CL-slutspelet och spelare som Cazorla, Koscielny, Walcott och Podolski klev verkligen fram när det som mest behövdes!!!!
Arsenal visar att dom fortfarande är en toppklubb och kan dom nu bara behålla sina stjärnor i sommar så kan det bli en riktig ljus framtid för Wengérs boys!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!