Mål för andra matchen i rad:Gervinho är het!

Fabianski vaktade åter igen kassen och backarna var Mertesacker, Koscielny, Sagna, Monreal
och på mitten fanns:Rosicky, Arteta, Ramsey, Cazorla centralt och på topp kamperade Giroud och Gervinho ihop. Bänkade var lite överraskande Oxlade Camberlian, Vermaelen, Podolski och Gibbs.

Readings elva såg ut som följer: Stuart Taylor, Kelly, Shorey, Mariappa, Pearce, Karacan, Leigertwood, Guthrie, Robson-Kanu, McAnuff och Pogrebnyak.

Skyttekungen och 10-målskytten Adam Le Fondre fick nöja sig med en bänkplats!

Nu till matchen! Första 45 var Arsenal nästan löjligt överlägsna.
Bortsett från en Reading-hörna direkt i inledningen hade bortalaget ingenting framåt.

Efter blott 11 min styrde Gervinho in ettan på Santi Cazorlas fina inspel!
Påpasslig löpning av Gervinho gav ett viktigt mål.

Efter 18 min slår mannen men den perfekta frisyren Mikel Arteta en superpass in i boxern där Olivier Giroud löper sig fri och lobbar sen bollen över Taylor men bollen hinner rensas undan innan den når nätet. Fransmannen får en tuff smäll mot knät av keepern och blir liggandes ett tag.
Men turligt nog reser sig Arsenal-anfallaren upp och kan fortsätta matchen.
Känns som en given straff men domaren tycker inte det.

Hemmalaget bjuder på fin fotboll med fart, teknik och många chanser.
Mellan minut 35-40 har Arsenal ett bollinnehav på 95-5!!!!!

1-0 efter första halvlek speglar inte direkt matchbilden. Arsenal skapade massor och borde nog lett med ett par bollar mer. Men samtidigt spelar Reading tajt därbak och täcker föredömligt då hemmalaget kommer till skott.

Andra halvlek nu.
Efter tre min närmare bestämt i den 48 min skruvar Santi Cazorla läckert in tvåan, fint framspelad av Gervinho!
Arsenal känns heta och bör nu ha säkrad en otroligt viktig trea.
Detta var Santi Cazorlas 12:e mål, ett otroligt bra facit för en offensiv mittfältare!

Hemmalaget fortsätter ha matchen under kontroll och det enda av värde Reading skapat hittills är en hörna som ryssen Pogrebnyak jobbat fram.

Efter dryga timmen drar Gervinho upp en kontring och hittar med en passning fram till Giroud i Readings straffområde, den franske målskytten tar avslutet direkt och får se bollen gå under en lite felplacerad Stuart Taylor, 3-1 Arsenal hur som helst! Alla mål räknas och Giroud gjorde det bra!

Bara minuter senare piskar Readings assist-kung McAnuff in ett fint inlägg i Arsenals box som kvicke Robson-Kanu snyggt nickar in fram till 1-3! Bara att lyfta på hatten för ett fint fotbollsmål av rookie-gänget!
I samband med målet bakåt skadar sig Nacho Monreal då han krockar in i stolpen med knäet.
In i spanjorens ställe kommer Gibbs. Sen får även Podolski och Alex Oxlade Chamberlain känna på gräset med dryga tjugo min kvar.

Alex bryter direkt ett Reading-uppspel och överstegar sig förbi sin back men blir fälld precis på gränsen till straffområdet. Domaren dömer straff. Och fram kliver kapten Mikel Arteta och pangar in bollen säkert! 4-1 och segern i hamn. 3 stopptids-minuter av Arsenal-kontroll och en ny tung seger är i hamn.