Ett derby med straffdrama, röda kort och ett kryss-resultat!

Bernd Leno
Toppklass-insats av Leno!
Premier League-lördag med derbytema! Tottenham-Arsenal från norra London och en riktigt het match mellan två klubbar med CL-ambitioner.

Mesut Özil fick inleda på bänken trots en glimrande insats senast. Annars var det en ganska väntad Arsenal-elva med Leno i mål, backar: Monreal, Koscielny, Sokratis, Mustafi, mittfältare: Xhaka, Guendouzi, Mkhitaryan, Ramsey, Iwobi och anfallare: Lacazette.

Första halvlek. 
Arsenal fick en drömstart när Aaron Ramsey fixade ledningsmålet när han rundade Hugo Lloris och rullade in bollen i öppen kasse. Snygg assistpoäng där av Alexandre Lacazette! Tottenham skapade en del farligheter framåt och Leno bjöd på många grymma räddningar. Harry Kane brände ett friläge och sen fick Son på en tuff träff på returen men Leno var där och täckte ut det stenhårda skottet med handskarna! Eriksen var duktig och låg bakom mycket i offensiv väg för Spurs! Arsenal behöll sin ledning in till halvtidsvilan.

Andra halvlek. 
Lagen fortsatte att byta chanser med varandra och bägge målvakterna fick jobba hårt för att freda sina mål något dom gjorde briljant. Arsenal bytte in både Özil och Torriera för att stabilisera upp på mitten och i Özils fall spetsa anfallet. I 74:e minuten fick Tottenham en straff efter klumpigt agerande av Arsenals försvar. Fram klev såklart Harry Kane och han grundlurade Leno åt ena hållet och slog in bollen i motsatt hörn. Iskallt! Det kändes ändå som bägge lagen gick för segern under slutminuterna. I 89:e minuten var det Arsenals tur att få straff. En straff som Abuameyang själv ordnat och Arsenals nr 14 klev fram och sköt en ganska bra straff som Hugo Lloris fick ut fingertopparna på och räddade!

Sen i 95:e minuten gick Torriera in alldeles för fult med dobbarna före mor Danny Rose och fick syna det röda kortet och efter det blåste domaren av matchen.

Arsenal hakar ändå på i topp-fyra-fajten och tar en viktig poäng mot Tottenham som dom också närmar sig i tabellen.

Plus: Ramseys mål och Lenos femstjärniga insats.
Minus: Försvarsspel åter igen, Torrieras röda kort och straffmissen såklart.

Nu väntar några dagars vila och återhämning för Arsenals spelare och på torsdag är det Europa League-match mot Rennes på bortaplan!

Ramsey
Målskytt!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!