Arsenals säsongsinledning plus och minus.


Nu är Premier League-säsongen igång på allvar.

 City har inlett klart bäst med 5 raka segrar och 11-0 i målskillnad. Men där bakom jagar lag som United, Arsenal och faktiskt också Leicester City.

Chelsea har underpresterat grovt så här i säsongsinledningen. Det har redan blivit tre förluster samtidigt som försvaret läckt som ett såll.

Det krävdes en usel domarinsats av Mike Dean för att slå Londonkollegan Arsenal i dagens derby lagen emellan. Diego Costa borde verkligen åkt ut efter sitt tjafs (armbågen rätt i nyllet bland-annat) med Koscielny men det blundade domaren för. Koscielny lät sig inte provoceras och sprang bara därifrån. Hade han lagt sig ner och fått ont hade förmodligen domaren dragit upp det röda mot ärkesvinet Costa men Koscielny var för sympatisk och snäll och det förlorade tyvärr laget på även om han självklart gjorde det rätta. I stället åkte både Cazorla och Gabriel på tveksamma röda kort och Chelsea kunde sedan enkelt vinna matchen med 2-0.

Men säsongen är lång och allt kan fortfarande hända liksom.

Så här slutar tabellen 2015/2016 tror jag: 1 City, 2 Arsenal, 3 Chelsea och 4 United.

Arsenal har ett riktigt bra lag när alla är friska och i form. Därför blir det garanterat en medaljplats i PL, förhoppningsvis en ny FA-cup-succé och och avancemang från CL-gruppen med Bayern, Dynamo Zagreb och Olympiakos.

Man måste tro!


















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!