Omspel väntar Arsenal efter 2-2 mot hemmastarka Swansea i FA-cupens tredje omgång.

Denna helg var det paus från Premier League-fotbollen.
Tredje rundan av FA-cupen det är då Premier League-lagen kliver in i turneringen nämligen.
Tyvärr har ingen tv-kanal köpt in rättigheterna till FA-cupen så vill man följa favoritlaget var det bara att slå på text-tv eller leta reda på någon stream via datorn.

Till matchen nu och elvorna!

Hemmalaget Swansea ställde upp med: Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Chico, Kyle Bartley, Ben Davies, Leon Britton (c), Jonathan De Guzman, Sung-Yeung Ki, Wayne Routledge, Nathan Dyer och Danny Graham.

Wenger valde att formera sitt lag så här:
Wojciech Szczesny i mål, backar:Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Per Mertesacker, Kieran Gibbs, mitten:Mikel Arteta, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Santi Cazorla och på topp Theo Walcott och
Olivier Giroud.

Första halvlek var lite avvaktande med Arsenal som hade dom första minuterna innan Swansea började ha mer av bollen. Även om halvleken var rätt välspelad så skapades inte många chanser.
Första läget framför mål fick Danny Graham när han fint framspelad av Bartley lyckades hålla undan tunge Per Mertesacker och få avslutet på mål men Szczesny räddade fint där.

Andra heta läget gick till Arsenal och Aaron Ramsey men 22-åringen tog för lång tid på sig i straffområdet varpå Davies kunde bryta.

Det sista som hände i chans-väg i halvleken var att De Guzman slog en perfekt frispark som Swanseabacken (före detta Arsenal-spelaren) Kyle Bartley nickade i ribban.
0-0 således efter första 45.

Arsenal rivstartade halvlek två och skapade galet tryck på Swansea men storspel från duktige målvakten Vorm höll Swansea kvar i matchen.
Tolv minuter in i akt två kom målkungen Michu och kvicke Hernandez in för hemmalaget.
Efter bara en minut på planen rycker sig Michu förbi sege Mertesacker och pangar vackert in 1-0 för Swansea. Inte ett dugg rättvist men jäkligt snyggt mål!

Hemmalaget tappar spelet men håller ändå sin ledning länge, länge i matchen.
Först i minut 81 pangar Lukas Podolski in 1-1 mål efter en Walcott-hörna, härligt!
Blott två minuter senare är det mål igen. Ett härligt Arsenalanfall slutar med att Kieran Gibbs slår in 2-1  med en volley-pärla snyggt framspelad av Giroud.
Glädje är total bland Arsenalspelare och fans och kanske kanske är matchen vunnen.

Nja inte riktigt. Bara fyra minuter senare efter att Mikel Arteta slarvat kan Danny Graham panga in kvitteringen efter att Ki jobbat fram bollen efter en hörna.

2-2-läge nu men bägge lagen gå "all in" för segern med fem minuters extratid.
Arsenal skapar mest och bäst under stopptiden men Swanseas målvakt Vrom visar åter igen vilken grym målvakt han är som räddar Giroud och Koscielnys jättelägen.
Så slutresultatet blir 2-2 i en kul cupfajt!

Nu väntar omspel och där har Arsenal fördel av hemmaplan.
Det kan bli en öppen match men jag tror och hoppas så klart på Arsenal-seger!!!